Plzeňská Trojka kontroluje připravenost zimní techniky

Zima se hlásí o slovo a plzeňský centrální obvod přistupuje ke kontrole připravenosti zimní techniky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Připravenost této techniky souvisí s úklidovými pracemi v zimním období vykonávanými v souladu se zákonem.

„Na zimu se každoročně pečlivě připravujeme, a to na základě Plánu zimní údržby, který je vyhotoven Správou veřejného statku města Plzně a jednotlivými městskými obvody,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Co Operační plán obsahuje? Jsou v něm především stanoveny rozsahy zásahů na jednotlivých komunikacích, neboť každá lokalita, která je rozdělena do dalších úseků, má časovou lhůtu na ošetření podle pořadí důležitosti komunikace. Vše vychází ze smluv s firmami, které se o jednotlivé úseky starají. V souladu s Operačním plánem je také nutno zkontrolovat a prověřit způsobilost techniky. Provede se montáž mechanismů a přezkouší se pro úklid sněhu i pro posyp. Za to jednotlivé úklidové firmy zodpovídají.

V rámci kontroly techniky jsou tyto firmy v tomto období navštěvovány jednotlivými pracovníky úřadu, kde je jim veškerá technika ukázána, spuštěna a je provedena celková kontrola funkčnosti, a to včetně přídavných zařízení. Na území třetího plzeňského obvodu je zimní údržba zajišťována celkem čtyřmi firmami s odpovídající kvalitou techniky.

Obvod rovněž disponuje posypovým materiálem, který bude v období od listopadu 2020 do března 2021, dle potřeby, tedy v případě sněžení či náledí, vydáván pracovníky Úřadu městského obvodu Plzeň 3. K dispozici je 650 tun písku a 46 tun soli.

„Kontrol veškeré zimní techniky, která pracuje na našem obvodě, jsem se osobně zúčastnil. Mohu konstatovat, že je vzorně připravena, za což všem firmám děkuji. Doufám ale, že s perfektní připraveností bude korespondovat i včasnost zásahu, což budeme samozřejmě monitorovat,“ dodal David Procházka.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka