Plzeňská Zastávka chystá na říjen koncerty, tvořivé dílny a další akce

V Plzni na Zastávce, bývalém vlakovém nádraží nad zimním stadionem, se pod heslem „Tvorba jako lék“ v průběhu podzimu představí několik zajímavých projektů, podpořených městem Plzeň a městským obvodem Plzeň 3.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Zveme účastníky k objevování sebe sama zejména skrze tvořivé dílny. V červnu jsme hostily Vedic art, švédskou metodu netradičních principů malování, kterou představíme veřejnosti o Víkendu otevřených ateliérů (24. - 25.10.). V říjnu se budeme věnovat hlasu, prostřednictvím interaktivního koncertu a dílny Ridiny Ahmedové a v listopadu tanci, pod vedením běloruské choreografky Iriny Anufrievy“, představuje projekt Helena Dienstbierová Šimicová, spoluorganizátorka aktivit kulturně-komunitního centra. 

Aktuálně zve Zastávka na interaktivní koncert tří zpěvaček Antonie Nyass, Milli Janatkové a Ridiny Ahmedové. Koncert  s názvem „Řekni mi“ se uskuteční 4. 10. 2016 od 19:00 hodin. Je to koncert pro tři hlasy a publikum, je to prostor, kde se rozezní vzpomínky. Účastnící si odnesou skladbu, která vznikla jen pro ně. Základní výzva k posluchačům v publiku zní: „Připrav si vzpomínku, o kterou jsi ochotný/á se podělit. Může to být cokoli, co Tě zasáhlo, něco silného, co jsi zažil/a. Zkus si ten zážitek vybavit, jako kdyby to bylo dnes, s atmosférou, vůněmi… Zpěv bude zvukové zrcadlo. Vzpomínku, kterou přineseš, Ti tři hlasy zpívajících pošlou zpátky v hudební podobě, promění ji do zvuků a melodií. Ze vzpomínky vyklíčí jedinečná skladba, dárek pro tebe.“ V neděli 9. 10. Pak můžete s Ridinou Ahmedovou „hledat hlasem“ na celodenní dílně.  Dílna je určena těm, které láká objevovat svůj hlas i další souvislosti jeho prostřednictvím. Během společného dne se od ticha, pozorování svého dechu a práce s ním budeme pomalu posouvat ke zvuku. Budeme zkoumat zajímavé vztahy mezi hlasem a světem v nás i okolo nás. 

Více naleznete na Facebooku plzenzastavka nebo na (v brzké době zpuštěné stránce) www.plzenzastavka.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 01.10.2016 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka