Plzeňský festival stepu zve od pátku na vystoupení hvězd, workshopy, swingovou tančírnu i výstavu

Plzeňský festival stepu zahájila ve čtvrtek 12. 5. vernisáž výstavy na téma step v kavárně DEPO2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

Největší páteční akcí bude swingová tančírna pro veřejnost s výukou charlestonu, kterou povede přední český odborník na step a swing Zdeněk Pilecký. V sobotu budou po celý den k vidění ukázky stepu českých i zahraničních studií, workshopy pro veřejnost či koncert. Festival vyvrcholí Galavečerem s přehlídkou toho nejlepšího, co současný step nabízí. Mimo jiné vystoupí švýcarská hvězda, mladý tanečník ověnčený několika tituly mistra světa, Daniel Sacha Leveillé.

Otevřená swingová tančírna je letošní novinkou. Na výuku základních prvků charlestonu, která večer zahájí, není potřeba mít tanečního partnera. Kroky se nacvičují hromadně. Vše se odehraje v režii studia ZIG-ZAG tap & swing, které se zaměřuje převážně na styly 20. a 30. let a v jehož čele stojí známý tanečník Zdeněk Pilecký. „Jsem moc ráda, že Zdeněk Pilecký naše pozvání na festival přijal. Ještě před zahájením tančírny bude mít v pátek od 17 hodin v kavárně přednášku o historii stepu a na výstavě tu po celou dobu festivalu budou k vidění fotografie osobností z jeho soukromé sbírky,“ říká Kamila Borovská, majitelka plzeňského Step by Step studia, které festival organizuje. 

Sobota už bude patřit výhradně stepu. V průběhu dopoledne se v prostorách DEPO2015 představí vybraná studia a sóloví tanečníci v krátkých vystoupeních, následovat bude od 13:15 koncert jazzovo funkové kapely Zoidberg Quintet. Odpoledne jsou připraveny workshopy i lekce pro úplné začátečníky, kteří si chtějí step jen vyzkoušet. Na místě si bude možné zapůjčit stepařské boty.

Návštěvníci sobotního Galavečera se stejně jako v minulých letech mohou těšit i na vystoupení české stepařské hvězdy. Tanečník a choreograf Tomáš Slavíček, který má na svém kontě celou řadu evropských i světových ocenění, připravuje pro festival společné choreografie pro více než 80 stepařů z Česka, Polska a Švýcarska. Na festival přijedou polské studio Tap Dance Katowice, No Feet z Brna, Tap Academy Prague a exkluzivní taneční studio Tančírna z Prahy. Chybět nebudou ani plzeňští tanečníci Step by Step studio Kamily Borovské, irský step a tanec Inis Plzeň, Baletní škola DJKT a Shuffles. 

Moderátory večera budou už tradičně Roman Vojtek a Bronislav Kotiš.

Další informace najdete na www.plzenskyfestivalstepu.cz. 

Část programu je přístupná zdarma, vstupenky na Galavečer a Swingový večer (tančírnu) jsou k dostání prostřednictvím systému Plzeňská vstupenka. 

Plzeňský festival stepu pořádá spolek K.R.O.K., hlavním organizátorem je Step by Step studio.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.05.2016 17:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka