Plzeňský kraj láká na gastroturistiku, tedy jídlo a pití

Takzvaná gastroturistika je velkým trendem. Největšími chloubami jsou pivo a koláče. Zakončit výlet posezením v hospodě s dobrým jídlem a pitím, to je odnepaměti tradiční cíl všech poutníků. Proto se stále více podnikatelů snaží přilákat turisty na originální delikatesy, které nikde jinde nejsou...

Jarní servisní akce AUTO CB

Takzvaná gastroturistika je velkým trendem. Největšími chloubami jsou pivo a koláče.
Zakončit výlet posezením v hospodě s dobrým jídlem a pitím, to je odnepaměti tradiční cíl všech poutníků. Proto se stále více podnikatelů snaží přilákat turisty na originální delikatesy, které nikde jinde nejsou k mání. Oblíbenou pochutinou kraje jsou chodské koláče a nejen plzeňské pivo. V Chodové Plané otevřeli první beerarium na světě, kde nabízejí deset druhů piva a jídla založená na tomto nápoji. Velký zájem je například o pivní džem.
Specialitami kraje jsou třeba ztracená vejce, tedy jídlo, které se v kraji dělá podle jedinečného postupu. Vejce se totiž nezapouští do octové vody, ale přímo do smetanové omáčky. Další specialitou je zajíc cibulář. Protože je tu hodně lesů, je pro kraj typické jídlo ze zvěřiny. Zajíc se připravuje s velkým množstvím cibule. Známý je Plzeňský guláš, kdy se omáčka dochucuje pivem, nebo kynutý bramboráková buchta neboli hluchec připravovaná z kynutého těsta a strouhaných brambor. Oblíbení jsou i šumavští pstruzi nebo vošouchy, jak se tady říká bramborákům.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.05.2008 07:15



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka