Prázdninová Beseda: Jonáš a tingl-tangl i Kamil Střihavka

Ještě na konci července uvede plzeňská Měšťanská beseda nejslavnější hru divadla Semafor.

Cílená propagace v Plzni

Představení, ve kterém se poprvé po boku Jiřího Suchého objevil Jiří Šlitr a které tak dalo vzniknout této komediální dvojici.

Hru Jonáš a tingl-tangl na zahradě Měšťanské besedy představí 30. 7. od 20 hodin Divadelní spolek Kašpar v režii Jakuba Špalka. Při tvorbě inscenace vše konzultoval s Jiřím Suchým a  překvapivě snadno našel i oba představitele hlavních rolí alias pana Suchého a pana Šlitra.

Přijďte se do Měšťanské besedy podívat na kabaret, který zahájil nejslavnější éru Semaforu, v novém kabátě.

Vyvěste fangle na tingl-tangle, protože Jonáš, Jonáš už je tu…  

Celé léto promítá i Kino Beseda. Srpnovým tahákem budou hlavně dvě české novinky – Úsměvy smutných mužů a dlouho očekávaný film Jan Palach. Úsměvy smutných mužů podle stejnojmenné autobiografické knihy Josefa Formánka promítneme hned první srpnový den. To na dvojitou projekci Jana Palacha (21. a 22. 8.) si musíte počkat až do druhé půlky srpna. Z dalších českých novinek uvidíte Chatu na prodej (2. a 21. 8.), v níž Ivana Chýlková před prodejem rodinné chaty uspořádá velkou rodinnou sešlost…nějak se to ale zvrtne. Krimi Miss Hanoi (23. 8.) vás zavede do vietnamské komunity ve Varnsdorfu, kde probíhá vyšetřování smrti vraha vietnamské dívky.

Kompletní filmovou nabídku Kina Beseda najdete na  www.kino-beseda.cz


HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2

4. 8.  17:00 3. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň
5. 8.  17:00 3. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

Třetí Mezinárodní dixielandový festival Plzeň po dvou úspěšných ročnících zase trochu narostl. Program je nyní dvoudenní a počet zahraničních kapel se zdvojnásobil (což se z počtu jedné zahraniční kapely na dvě dá ještě dobře zvládnout). Dějištěm festivalu je opět Měšťanská beseda, jež nabízí krásné prostory venkovní zahrady (známe z první ročníku festivalu) i „mokrou variantu“
v krásném Velkém sále (který jsme si vyzkoušeli loni).

V sobotu 4. srpna zahajuje festival tradiční průvod všech zúčastněných kapel, jež v rytmu pochodových melodií vyráží v 16 hodin od katedrály sv. Bartoloměje do Dřevěné ulice a skrz Křižíkovy, Šafaříkovy a Kopeckého sady dorazí k Měšťanské besedě.

V 17 hodin začínají domácí, kapela The Dixie Hot Licks, kterou vystřídají srandisté pod názvem Děda Stárek. Hřebem večera budou Miskolc Dixieland Band z maďarského Miškovce, kteří si zopakují velký úspěch na plzeňském pódiu po sedmi letech. Kdo nebude mít dost, může pokračovat na jam session do kavárny Měšťanské besedy.

Neděle 5. srpna má program následující: v 16 hodin se kapely projdou Plzní od katedrály do Měšťanské besedy a v 17 hodin pokračuje program na pódiu. Ten zahájí domácí orchestr, jež festival pořádá: Pilsner Jazz Band se svým převážně swingovým repertoárem. Na správném tuzemském dixielandovém festivalu nesmí chybět „miláčci publika“ Brass Band Rakovník, a na závěr zahraje druhá zahraniční kapela – tentokrát nizozemští Charlestown Jazzband.  Na závěr festivalu si kapely opět trochu zajamují v kavárně Měšťanské besedy.

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!


22. 8. 19:30 Kamil Střihavka: Komorní akustický koncert

Akustický koncert Kamila Střihavky a skupiny Leaders!

Nenechte si na konci srpna ujít naprosto jedinečný koncert Kamila Střihavky. V akustické verzi koncertu můžete Kamila slyšet v polohách, které pro něj nejsou zcela typické. Nástrojové obsazení bylo obohaceno např. o saxofony, flétnu, percussions či steel guitar.
Kamil Střihavka je rockový zpěvák, hudebník, skladatel a textař. Jeho muzikantská a pěvecká kariéra je pestrá a úspěšná. Její počátky se datují již od 80. let. Všem je jistě dobře známé jeho ztvárnění Ježíše v českém nastudování slavného muzikálu Andrewa Lloyd Webbera a Tima Riceho Jesus Christ Superstar. Hrál i v dalších muzikálech, například Johanka z Arku, Excalibur, Obraz Doriana Graye, Robin Hood či Pomáda.

Majitel nezaměnitelného hlasu působil jako frontman rockových kapel Motorband, BSP, No Guitars!, Woo-Doo Band! a Supergroup. V současnosti je frontmanem kapely Kamil Střihavka & Leaders! Od jejího vzniku v roce 2007 do poloviny roku 2015 odehráli celkem 338 koncertů. Hráli pro více jak 150 000 diváků. Vystupovali na řadě velkých letních festivalů (Benátská noc, Sázavafest, Okoř, Basinfirefest, Oleško Woodstock, Legends Rock Fest, JamRock festival, ad.).

Aktuální sestava Leaders! na akustických koncertech:
Štěpán Eliáš (klávesy, Fender piano), Petr Henych (akustické kytary), Martin Ivan (kontrabas), Lukáš Pavlík (bicí nástroje), Markéta Podhajská (perkuse), Ondřej Klímek (saxofony, flétny aj.) a David Babka (steel kytara).

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

8. 8. 20:00 Komici s.r.o.
  M. Knor a další

Skvělé stand-up představení, ve kterém se představují ti nejlepší baviči z pořadu „Na stojáka“.
Účinkují: Miloš Knor, Daniel Ferenc a Petr Vydra

Miloš Knor debutoval v roce 2007 v pořadu „Na stojáka“ HBO. Prezentoval zde svou první povídku „Poprvé“. V roce 2008 založil uměleckou agenturu KOMICI s.r.o., od té doby se etablovali na pódiích divadel a klubů v celé ČR a na Slovensku. Je oblíbeným moderátorem / bavičem různých společenských akcí.

Daniel Ferenc je třiadvacetiletý komik z Ústí nad Labem, který se proslavil zejména stand-upy na téma soužití Romů s většinovou společností. Narodil se do romsko-české rodiny, což do značné míry ovlivnilo jeho vyrůstání i vztahy v rodině. Rodiče se rozvedli a Dan dospíval po boku otce. Jeho svět se zbortil v momentě, kdy dveře jejich bytu rozrazila policie a otce zavřeli za distribuci drog. Zabavila také majetek, a Dan se proto ocitl po čase bez prostředků na ulici. V té době si všiml inzerátu na konkurz na stand-up komiky v Praze, a protože vždy toužil být hercem, rozhodl se to zkusit stůj co stůj. „Protože jsem neměl peníze na jízdenku, šel jsem do Globusu a ukradl basu piv, kterou jsem pak prodal,“ vzpomíná a dodává, že na to není vůbec hrdý. Ukradená basa piv mu ale paradoxně změnila život. Dana totiž vzali a on se brzy dostal také na televizní obrazovku, kde vystupuje po boku populárních komiků jako Iva Pazderková nebo Lukáš Pavlásek. Přestože se v dětství za to, že je Rom, styděl, teď to vidí jinak. „Já jsem se vždycky cítil jako Rom,“ přiznává. A má dobře našlápnuto. Vystupuje pravidelně v televizi, má vlastní pořad, se kterým objíždí Česko, a podařilo se mu také stabilizovat svou osobní situaci. Nyní pracuje na scénáři k seriálu a plánuje jistou etapu svého života uzavřít - vydat se do ústeckého Globusu a basu piv, která mu změnila život, konečně vrátit.

Petr Vydra, dramaturg, autor, interpret. Moderátor rádia ClassicFM. Píše divadelní adaptace, občas hry. Je autorem článků (nejen) o divadle (a nejen) v Literárních novinách, týdeníku A 2, Loutkáři, zpravodajích přehlídky Loutkářská Chrudim. Své povídky příležitostně čte na autorských večerech. Bývá viděn, jak vystupuje v kabaretu, v stand up comedy, usedá v porotách. Zájemce školí v komunikaci. Naleznete ho na stránkách knihy Komik 1 almanach kultu komiky.
Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!
OSTATNÍ ŽÁNRY


26. 8. 17:00 Letní taneční večer

Cyklus tanečních večerů pro seniory v režii Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně. K tanci
a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).
VSTUP ZDARMA

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka