Před čtvrtečním fotbalem ohlásil anonym bomby, zápas neodložil

Ve čtvrtek v Plzni dohlíželo na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě při bezpečnostním opatření v souvislosti s konáním fotbalového utkání mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a Dinamo Minsk, více než sto policistů, kteří spolupracovali s pořadateli, strážníky, hasiči a zdravotníky.

Cílená propagace v Plzni

 Do opatření byli zapojeni policisté ze všech služeb krajského ředitelství, například z pořádkové, dopravní a kriminální služby, antikonfliktního týmu i oddělení služební kynologie. K monitorování situace bylo využito i mobilní monitorovací centrum s posádkou.  Před začátkem utkání sledovali policisté situaci nejen v okolí stadionu, ale dohlíželi i na bezproblémovou dopravu hráčů obou týmů na stadion.
Začátek utkání nenarušil ani anonym, který krátce po patnácté hodině nahlásil na linku 158 uložení nástražného výbušného systému na několika místech v Plzni. Do hodiny od přijetí anonymního telefonátu kolegové všechna inkriminovaná místa prověřili a zjistili, že se jedná „pouze“ o poplašnou zprávu.
Ve Štruncových sadech se sešlo 10 784 příznivců plzeňských fotbalistů, jejich soupeře povzbuzoval  104 fanoušků. Po ukončení utkání fanoušci spořádaně opouštěli stadion,  policisté  nadále plnili úkoly spojené se službou. Zejména dbali na bezpečnost odcházejícího davu a odjíždějících vozidel. Následně provedli i kontrolu mimo Doosan Arénu v centru města v souvislosti se zachováním veřejného pořádku. V souvislosti s fotbalovým utkáním nedošlo k narušení veřejného pořádku a nedošlo ani k situacím vyžádujícím služební zákrok.
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka