Premiéry found footage hororu Svatý Mikuláš se blíží

Premiéry Svatého Mikuláše budou v kinech v období po 15. únoru až do 24. dubna. Takže všichni, co chtějí vidět film plzeňského režiséra Petra Smazala a ještě to nestihli, mohou zvolat třikrát hurá.

Cílená propagace v Plzni

Již uplynul nějaký čas od soboty 1. listopadu 2014, kdy se konala plzeňská předpremiéra prvního celovečerního found footage hororu Petra Smazala Svatý Mikuláš. Nyní se blíží do kin finálně upravená verze.

Kdy a kde bude film promítán?

Oficiální seznam kin zveřejníme po 20. lednu. Na oficiálních stránkách filmu na facebooku je uvedeno, že přijít mají i ti, kteří byli na předpremiéře, protože finální dítko je samozřejmě trochu jiné, než bylo uvedeno v multikinech. Autoři filmu slibují, že premiéry filmu ST. Nicolas / Svatý Mikuláš budou netradiční porcí strašidelné zábavy a že nebudeme sedět jenom v kinech.

Proč plzeňský režiser Petr Smazal film natočil?


„Natočili jsme film o ústavu, do kterého je snadné se dostat, ale zcela nemožné dostat se z něj ven. Využili jsme k tomu formu found footage (nalezené nahrávky) obdobně jako tvůrci The Blair Witch Project nebo Grave Encounters. Důvod byl prostý; dokázat, že film lze dělat i bez velkého štábu a obrovského rozpočtu, jelikož jsme mladí filmaři a ani jedno z toho si mnohdy nemůžeme dovolit. Byla to tedy jediná logická cesta, jak ukázat, že jsme na celovečerní film připraveni." říká debutující režisér Petr Smazal, který miluje scifi horor Sunshine.

Jan Vavřička
REGIONPLZEN.CZ

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka