Preventivní besedy pro předškoláky pokračují v Plzni i v novém školním roce

Centrální obvod Plzně podporuje aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu u dětí, a proto bude i v nadcházejícím školním roce spolupracovat s Městskou policií Plzeň v uskutečňování preventivního programu pro mateřské školy, který běží v širším měřítku již od roku 2009.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Besedy jsou určeny pro všechny děti navštěvující mateřské školy na území MO Plzeň 3, přičemž zvýšená pozornost bude zaměřena na děti v předškolním věku. Besedy vždy probíhají hravou interaktivní formou, aby děti udržely déle pozornost a pak si i probíranou látku snadněji zapamatují“, informuje místostarostka MO Plzeň 3 Jaroslava Maříková. 

Mateřským školám budou nabídnuta tři témata: Setkání s cizím člověkem, aneb co dělat, když se ztratím; Bezpečný kontakt se psem; Bezpečný pohyb v dopravním provozu (celková problematika dopravy ve vztahu k předškolním dětem).

„V nastávajícím školním roce bychom se rádi zaměřili právě na bezpečnost dětí v dopravním provozu, aby se děti, a hlavně předškoláci, při besedách naučili, proč je důležité se připoutat v autě a jak správně přecházet vozovku. Právě někteří z nich se budou za rok v dopravním provozu pohybovat samostatně a proto je velmi důležité, aby na teoretickou část besed navazovala na konci školního roku praktická zkouška na dopravním hřišti“, doplňuje místostarosta centrálního obvodu David Procházka.

Děti si nácvik v dopravním provozu mohou vyzkoušet na dopravním hřišti na odrážedlech, koloběžkách, ale i jako chodci. To vše se děje za přítomnosti a dohledu dopravních policistů a strážníků Městské policie. Pro děti jsou připravena jednotlivá stanoviště, kde se rovněž seznámí s další problematikou z oblasti bezpečnosti ve městě a hlavně v dopravě.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka