Přípravné třídy vzniknou na pěti plzeňských školách

Rada města Plzně schválila zřízení přípravných tříd pro školní rok 2017/2018 na pěti základních školách v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Ty jsou určeny pro děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj a kterým byl povolen odklad povinné školní docházky. V Plzni se přípravné třídy osvědčily, ve školním roce 2016/2017 fungují na šesti školách a navštěvuje je víc než stovka dětí.

„O přípravné třídy si pro školní rok 2017/2018 požádaly 7. základní a mateřská škola, 13. základní škola, 16. základní škola a mateřská škola, Bolevecká základní škola a 22. základní škola Plzeň, tedy kromě 17. základní a mateřské školy stejné subjekty jako v tomto školním roce,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.  Přípravnou třídu lze zřídit, pokud se v ní bude vzdělávat nejméně 10 dětí, nejvyšší počet dětí je 15.

Podle ředitelů jsou tyto třídy přínosem, pomáhají odstraňovat nezralost a vyrovnávat vývoj dítěte, ze strany rodičů je na ně kladný ohlas. Na některých našich školách fungují řadu let. Například na 7. základní škole byla přípravná třída založena v roce 1993, od té doby je tam k dispozici, přičemž kvůli malému počtu dětí nebyla otevřena jen ve třech školních letech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka