Pro Plzeňáky je nachystána na středu další cyklosnídaně

Celorepubliková soutěžní kampaň Do práce na kole, která probíhá celý květen i v Plzni, se přehoupla do poslední třetiny.

Cílená propagace v Plzni

Spolek Plzeň na kole, který v Plzni kampaň koordinuje, přichystal pro všechny cyklisty a koloběžkáře CYKLOSNÍDANI. Ta se uskuteční ve středu 24. května od 6 do 8.30 hodin u Papírenské lávky přes řeku Radbuzu. Pro všechny projíždějící cyklisty, koloběžkáře a účastníky kampaně DO PRÁCE NA KOLE v soutěžním triku bude přichystáno sladké i slané občerstvení, teplý čaj či káva nebo domácí limonáda. Ti, co se zastaví u stanu organizátorů, se budou moci podělit i o své postřehy týkající se městské cyklistiky v Plzni.

 „Cyklosnídani připravujeme pro všechny odvážné cyklisty, koloběžkáře a všechny účastníky kampaně DO PRÁCE NA KOLE již potřetí. Má sloužit jako povzbuzení do dalšího ježdění a jako poděkování za jejich úsilí a nadšení. Doufáme, že na vlastní pohon se v Plzni bude nejen do práce nebo školy, ale i za sportem a zábavou přemisťovat stále více lidí,“ vysvětluje Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. „Těm, co s jízdou na kole po městě teprve začínají, můžeme doporučit nahlédnutí do cyklomapy Plzně (www.cyklomapa.plzne.cz) nebo se mohou zastavit na některé z našich akcí a my jim rádi poradíme nejvhodnější trasu pro jejich pravidelné cesty,“ doplňuje Konečný.

V Plzni v letošním ročníku kampaně DO PRÁCE NA KOLE soutěží 619 zájemců ze 152 firem a institucí. Jejím cílem je hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Soutěží se ve třech kategoriích – výkonnost, pravidelnost a kreativita. Firmy soutěží o nejlepšího cyklozaměstnavatele. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru.

Cyklosnídaně není však jedinou akcí letošní kampaně. V poslední den kampaně, ve středu 31. května, si mohou soutěžící zajet na KAFE NA TRIKO do některé ze zapojených kaváren. Stačí, aby přijeli nebo přišli v triku letošní kampaně a v Družstevní kavárně Inkognito, Moving Café a na Městské plovárně dostanou kávu zdarma.

Vyhlášení výsledků soutěžní kampaně DO PRÁCE NA KOLE pak proběhne ve středu 7. června v DEPO2015 (Presslova 14). Vítězové jednotlivých kategorií si odnesou věcné ceny a mohou se těšit i na doprovodný hudební program. Celá akce je zdarma a je otevřena všem zájemcům, tzn. i těm, kteří se letošní kampaně DO PRÁCE NA KOLE neúčastnili.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.05.2017 09:20



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka