První tři místa v soutěži Gymnazista roku 2021 obsadili studenti z Rokycan

Vítězem 5. ročníku vědomostní soutěže pro žáky gymnázií Plzeňského kraje se z 99 přihlášených stal František Babuljak z Gymnázia a Střední odborné školy Rokycany.

Cílená propagace v Plzni

První kolo soutěže proběhlo formou online testu. Soutěžící měli na vypracování testu 90 minut. Test obsahoval uzavřené otázky, které byly zaměřeny na oblast přírodních a společenských věd a všeobecný přehled. Závěrečného kvízu se pak zúčastnili 3 nejúspěšnější řešitelé prvního kola.

„Jsem rád, že jste se i v dnešní nelehké době, kdy výuka už dlouhou dobu probíhá online, přihlásili do této soutěže a tím prokázali svůj zájem se vzdělávat a rozšiřovat své vědomosti,“ řekl náměstek hejtmanky pro oblast školství a sportu Rudolf Salvetr.
Soutěžní otázky pro 99 přihlášených studentů z 13 gymnázií připravili garanti vzdělávání Krajského centra vzdělávání a Jazykové školy Plzeň. Soutěž je určena pro žáky čtyřletého gymnázia a vyššího stupně víceletého gymnázia. Počet účastníků prvního kola není omezen, počet zapojených žáků záleží na rozhodnutí ředitele školy.

„Soutěž Gymnazista roku vyhlašuje Plzeňský kraj již od roku 2016. Z důvodu nepříznivé epidemické situace se v loňském roce nekonala, a proto jsem velmi ráda, že se letos mohla uskutečnit online. Všem zúčastněným děkuji a přeji Vám hodně štěstí ve Vašem dalším studiu,“ uvedla hejtmanka Ilona Mauritzová.

Úspěšní gymnazisté i letos získali hodnotné ceny, poukázky na nákup elektroniky v hodnotě jeden až pět tisíc korun.

Úspěšní řešitelé kvízu – vítězové Gymnazista roku 2021:
    1. místo: František Babuljak, Gymnázium a SOŠ Rokycany
– poukázka na 5 tisíc korun
    2. místo: Šimon Láznička, Gymnázium a SOŠ Rokycany
– poukázka na 4 tisíce korun
    3. místo: Janek Contreras, Gymnázium a SOŠ Rokycany
– poukázka na 3 tisíce korun
    4. místo: Tereza Tocháčková, Gymnázium, Plzeň
– poukázka na 2 tisíce korun
    5. místo: Lenka Kapitánová, Gymnázium Luďka Pika, Plzeň
– poukázka na 1 tisíc korun

ilustrační foto



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka