Putovní výstava míří do města jedné z vítězných staveb - Rokycan

Třetí zastávku má před sebou putovní výstava k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2014. Všechny přihlášené stavby, kterých je celkem 39, se tentokrát představuje na pobočce České spořitelny na Malém náměstí v Rokycanech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výstava zde potrvá od 17. do 28. srpna 2015.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout fotografie, přečíst stručné anotace ke stavbám a u nominovaných a oceněných objektů i hodnocení odborné poroty. 

Rokycany měly v letošním ročníku soutěže dva zástupce. Z toho jeden byl mimořádně úspěšný – administrativní budova společnosti BRUSIVO Rokycany získala titul Stavba roku Plzeňského kraje 2014 v kategorii Novostavby. Přitom v této kategorii nebyl titul v posledních dvou letech vůbec udělen.

„Budova je jedinečná netradičním konstrukčním řešením, které není především z cenových důvodů u podobných objektů běžné. Jedná se monolitický železobetonový skelet s dřevěnou prosklenou fasádou, která udává stavbě rytmus. Konstrukční materiály jsou přiznané. Betony jsou pohledové, dřevo je pouze olejované, kovové prvky jsou černé. Základním mottem byla uživatelská přívětivost a velkorysost. Do objektu jsou zakomponovány stromy a autoři se nebáli použít barvy v interiéru. Mobiliář je z masivu nebo z dýhy a je navržen v jedinečné sérii pouze pro společnost Brusivo,“ představil vítěznou stavbu Pavel Mádr, jednatel společnosti EMPEX Holding s.r.o.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka