Speciality z kapra i pstruha, živá hudba, prodejní stánky s nabídkou tradičních řemeslníků a tombola – to všechno nabídnou celodenní Rybí slavnosti nejen pod širým nebem v Myslovicích na Klatovsku. Slavnosti se uskuteční v sobotu 28. dubna od 10 hodin na statku Česká lípa.
Garantem kvality připravovaných pokrmů je odborník na rybí gastronomii a propagátor pokrmů z českých sladkovodních ryb Pavel Kovářík z plzeňského rybího grilu U Rybaříka. „Vařit se bude výhradně z čerstvých kaprů a pstruhů z klatovského regionu. Návštěvníci slavností budou moci ochutnat například pstruha po mlynářsku, tradičního smaženého kapra nebo rybí hranolky,“ uvádí Pavel Kovářík známý z řady gastronomických televizních pořadů.
Chybět nebude ani stan Pilsner Urquell s točenými pivy Prazdroj 12° a Gambrinus 10°, která se výborně hodí k rybím specialitám. Stan Red Bull Energy Drink nabídne míchané nápoje. Pro rodiče s malými dětmi je připraven dětský koutek.
Zrekonstruovaný Statek česká lípa s restaurací a penzionem v navazuje na historii pohostinství U české lípy, které zde bylo provozováno v letech 1932 - 1945. Dominantou areálu statku je navíc 200 let stará lípa srdčitá. Statek byl znovu otevřen v květnu roku 2011 a nabízí 61 míst ve staročeské restauraci a 20-35 míst v salonku.
V penzionu je 39 lůžek v 15 pokojích.