Sedm desítek návštěvníků slavilo Narozeninový den spolku Naděje pro kočky. Zvířata dostala dárky

Spousta hlazení, hraní a úsměvů – tak to v sobotu vypadalo v plzeňském spolku Naděje pro kočky, kde se odehrál Narozeninový den otevřených dveří. Akce ve spolku, který právě oslavuje 15. výročí své existence, přilákala na sedm desítek návštěvníků.

Cílená propagace v Plzni

Děti i dospělí se seznámili s prací spolku a s osudy téměř čtyř desítek koček, o které pečuje. „Lidé přinesli obrovskou hromadu granulí, konzerv, kapsiček, steliva, čisticích prostředků a pomůcek, dostali jsme i kočičí domeček nebo škrabadlo. Pro spolek, který existuje jen díky štědrosti dárců, je to velmi významná pomoc,“ říká předsedkyně spolku Helena Straková. 

 Návštěvníci i kočky si den otevřených dveří užili. Chvílemi bylo v sídle spolku tak plno, že lidé museli čekat, aby se do jednotlivých místností, kde kočky přebývají, vůbec vešli. „Řada lidí nám věnovala i finanční příspěvek, a toho si také velmi vážíme. Jen díky peněžním darům můžeme hradit například nezbytnou veterinární péči,“ doplňuje Helena Straková a upozorňuje, že hned několika svěřencům spolku se díky akci podařilo také najít nový domov.  

 Spolek pečuje o koťata, kočky a kocoury opuštěné, týrané nebo handicapované. Společně s Odborem životního prostředí plzeňského magistrátu a s Městskou policií Plzeň  také provozuje program plošných kastrací, díky kterému se podařilo významně snížit množství toulavých koček v ulicích města. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.10.2016 08:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka