Škoda Elektric vybaví trolejbusy pro St. Etienne

Škoda Electric se bude významně podílet na dodávce dvaadvaceti trolejbusů pro francouzské město St. Etienne.

Cílená propagace v Plzni

Flotila nových nízkopodlažních trolejbusů bude vybavena kompletní elektrovýzbrojí z plzeňské společnosti a to včetně baterií pro jízdu mimo trakční síť o kapacitě více než 40 kWh. Škoda také zajistí finální montáž a odzkoušení všech vozidel v Plzni.

„Do konce letošního roku by měl zákazník obdržet prvních pět trolejbusů. Další dodávky budou rozloženy během let 2019 až 2022. Jedná se o moderní dvanáctimetrové trolejbusy v nové karosérie. Vozy budou plně klimatizované, vybavené kamerovým systémem a novým inovovaným systémem osvětlení interiéru. Bateriový systém ze Škody Electric zajistí plnohodnotný pojezd vozidel v částech trati bez trakčního vedení a jejich zpětné dobíjení během jízdy na troleji,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Hlavním z rozhodujících faktorů úspěchu škodovky ve Francii je i vysoká spokojenost zákazníků s kvalitou a spolehlivostí trakčního systému Škoda s bateriemi pro autonomní pojezd, který je využívaný u řady dodaných parciálních trolejbusů Škoda do italského Cagliari, španělského Castellonu, Budapešti či mnoha českých měst.

Škoda pokračuje v úspěšném dobývání francouzského trolejbusového trhu, během roku 2019 se kromě projektu do St. Etienne bude také výrazně podílet na dodávkách třech kloubových trolejbusů s trakčními bateriemi pro město Limoges. V současnosti jsou ve Francii pouze čtyři města, která disponují trolejbusou dopravou – jedná se o Lyon, Nancy, Limoges a Saint-Étienne. Další města ve Francii v příštích letech plánují návrat těchto ekologických vozidel.

ilustrační foto: www.skoda.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka