Skvosty s vůní benzinu vidělo deset tisíc lidí

Jako velmi úspěšnou hodnotí pořadatelé z Nadačního fondu Plzeň sobě víkendovou akci "Skvosty s vůní benzínu", která od pátku do neděle 21.- 23.7. přilákala do DEPO2015 na 10 tisíc návštěvníků včetně hostů a vystavovatelů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Očekávání organizátorů tak byla téměř dvojnásobně překonána. Cílem přitom nebylo jen potěšit fanoušky legendárních automobilů, ale spojit krásu rychlých kol s uměleckým prožitkem a uspořádat festival pro celou rodinu za dostupných cenových podmínek.

Velký počet návštěvníků zahrnoval také relativně vysoké číslo vstupů zdarma: na festival dorazilo 127 vozíčkářů či osob s těžkým zdravotním postižením spolu s doprovodem, další tři stovky lidí obdržely zlevněné vstupné pro ZTP. Vítáni byli i majitelé zvířecích mazlíčků, psi měli vstup do areálu rovněž bezplatný.

Průměrná útrata za vstupné  při započtení slev na rodinné vstupné, ZTP, pro studenty a děti včetně předprodejů činila 165 Kč.

Celkem bylo k vidění kolem 150 registrovaných aut a dalších 100 jednodenních účastníků. Majitelé vozů někdy dovezli opravdu netušené skvosty, jako například Škodu Tudor z roku 1951, původně vyrobenou pro československého ministra vnitra Václava Noska, kterou současný majitel objevil ve sběrně surovin a zachránil.

V areálu depa pracovalo každý den od rána do večera přes 50 lidí, dohromady se na několikaměsíčních přípravách při započtení všech majitelů vozů a partnerů akce podílelo na 300 osob.

"Z návštěvnosti, průběhu akce i pochvalných reakcí diváků máme obrovskou radost a těšíme se na další ročník, který brzy začneme připravovat," prozradil Roman Jurečko, který za nápadem "Skvosty" uspořádat stojí.


foto: mirek chaloupka

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka