Smažený sýr a jídlo z prášku na Street food festivalu nenajdete. Na TRIK a hotdog příští víkend do depa!

Oblíbený festival pouličního jídla DEPO Street Food Market 20. února opět otevře brány depa a na celý den provoní areál lákavými vůněmi lahůdek z bister a food trucků s rychlým a chutným jídlem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na milovníky dobrého jídla čeká pestrá ochutnávka zajímavostí, známé z pouličních občerstvení z celého světa. Přijít můžete i s dětmi, kromě dobrot v depu je jistě nadchne vnitřní hřiště s digitálními triky. Vstup na akci je zdarma.

Návštěvníci festivalu ochutnají kvalitní hamburgery, hotdogy, čerstvé bagety z kvalitních surovin od lokálních farmářů, mušle či domácí paštiky, francouzské sýry, farmářské uzeniny, ale i vegetariánské, raw a bezlepkové pokrmy. Mlsné jazýčky potěší francouzské makronky, sladké palačinky nebo ručně vyráběná čokoláda, o zahřátí se postarají vydatné polévky, teplý mošt, svařák i medovina. Z netradiční nabídky jistě zaujme stánek se sushi či chorvatskými rybami, s  pochoutkami Latinské Ameriky, italskými nebo gruzínskými specialitami. Vedle jídla potěší vaše chuťové buňky také moravská i zahraniční vína, mezi kterými bude dokonce i tzv. biodynamické víno, čepované pivo z lokálních minipivovarů, cider, fresh limonády z ovoce a lahodná káva. Celkem je přihlášených přes tři desítky prodejců, což je víc než na prvním ročníku vloni v říjnu. 

„Vedle oblíbených farmářských trhů je jednodenní Street Food Market v DEPO2015 další možností v Plzni, jak se seznámit s kvalitní, pestrou a originální nabídkou potravin tentokrát v “rychlých“ pokrmech. Navíc je lákadlem k návštěvě nejen netradiční a oblíbený prostor bývalého depa dopravních podniků, ale i připravený doprovodný program, který zajisté navodí atmosféru pohody a věřím, že i pocit dobře stráveného víkendového času,“ láká k návštěvě festivalu Martin Baxa, 1.  náměstek primátora.

Kromě mixu stánků, bister a food trucků, které zaplní autobusovou halu i prostor kolem skleníku ve velké hale DEPO2015, čeká návštěvníky i doprovodný program. Děti se vyřádí na digitálním hracím hřišti nazvaným TRIK, kde si mohou osahat a vyzkoušet spoustu věcí. Mezi interaktivními a převážně digitálními prvky najdete ohromující pískoviště, které vytváří virtuální pohoří, řeky nebo sopky; model černého divadla či koutek se světelnými meči; hrací plochu, která se rozezní při pohybu a skákání; dotykovou instalaci se simulací letu ve virtuálním prostoru, či digitální kouli ovládanou pohybem ruky. Vstupné na výstavu TRIK je 80 korun pro dospělé a 50 korun pro děti. Odpoledne rodinám zpříjemní vystoupení dětské kapely v 15:00 hodin, večer čeká návštěvníky koncert kapely La Kuna a DJ párty až do půlnoci. 

„Ačkoliv jsme se rozhodli tentokrát nechat vstupné zdarma a lidé tak nebudou muset čekat před branou areálu, počítáme s tím, že frontám u jednotlivých stánků se nevyhneme. Zájem o podobné akce je vždy velký a přípravu dobrého jídla nejde uspěchat, street food není fast food. Věříme však, že díky programu uvnitř depa se při čekání na lahůdky nudit návštěvníci nebudou,“ vzkazuje Mirka Reifová z týmu Plzeň 2015. 

Kutilové a švadlenky nesmí vynechat návštěvu otevřené dílny Makerspace, kde si vyzkouší unikátní 3D tiskárnu a různé chytré přístroje, nebo se mohou zapsat do tvůrčích kurzů v šicí dílně, kovodílně, dřevodílně, grafické dílně, serigrafické dílně a ve FabLabu.

DEPO2015 najdete v Presslově ulici, otevřené bude už od 10 dopoledne do pozdních nočních hodin.

Další Street food market se v depu otevře již za necelé tři měsíce v rámci květnových oslav osvobození, zopakuje se také na státní svátek 28. října.  

Více informací na www.depo2015.cz . 

Seznam potvrzených prodejců:


Prodejci Sortiment

Amorvino mušle, masové koule, bešamelové krokety

Anděl Café pannini, dezerty, kávy

Angusfarm Soběsuky prodej masa a výrobků, menu tatarák, klobásy, párky

BIO Bezlepku Bio potraviny, raw, bez lepku, raw dortíky, bez cukru

Coffee point káva

Čongrády paštiky

DELISIAS&CO salteňas, empanadas, flan, masové taštičky - Latinská Amerika

Dirty Dog Street Food sendviče a burgery

FOODIN burrita s masem a vege, burgery s masem a vege, klobásky

Foodlab Fish and chips 

Fresh Baguette bagety z farmářských potravin, palačinky na slano

Fresh bistro Kantýna Belgické hranolky, burger, hot dog

Funkey Croquetas španělské mas.krokety, polévka, biodynamická vína

Gril Vyhlídko  jitrnice, jelita, tlačenka, klobása, škvarky

Guga bar Gruzínské speciality (masové a zeleninové pokrmy)

Chorvatské ryby gril seafood (chobotnice, kalamáry, krevety,mušle), gril ryby, carpaccia z ryb

Inspiral burger Burgery, hot dog, norimb.klobása, pivo, víno

Italské specialitky italské sýry, víno, grappa, potraviny

Jakub Štengl Burgery, hot dogy

JS Chocolate horká čokoláda, čokoláda, sladké a slané koláče

Les Vins d´Auer moravské víno

Luca&Ota opečené škubánky, salsice

Milanovy dobroty sladké trubičky, slané oplatky

Na Spilce ve stylu zabijačky

Nos Macarons Francouzské makronky

Od Francouze racllette, francouzské sýry a vína

Papa Coffee Káva, palačinky

Pivovar Radouš teplý mošt, cider, pivo Radouš

Pivovar Raven 6 druhů piva

Plzák z Plzně uzeniny, sýry

Šupáci za barem fresh limonády z ovoce, míchané koktejly

Tutto Caffé Káva, čaj, horká čokoláda, svařák

Vegetarian Bistro Satyr  čínské nudle z woku, maxická quesadila, polévka

Weinstube německá, rakouská a francouzská vína, sekty

Zajíc na pivu

Zeke Sushi Sushi


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka