Soutěž IT-SLOT zná své finalisty. Kraj reprezentuje ZŠ Nýrsko

Soutěž IT-SLOT pro žáky 8. a 9. tříd jde do finále. První kolo soutěže otestovalo znalosti z informatiky, matematiky a logiky 13 952 dětí z 299 základních škol.

Jarní servisní akce AUTO CB

 O vítězi se rozhodne mezi padesátkou nejlepších ve finále 13. prosince v pražské Soukromé střední škole výpočetní techniky (SSŠVT). Ceny v podobě IT vybavení získají úspěšní řešitelé i jejich školy.

Prvního kola celonárodní soutěže se zúčastnily děti ze základních škol napříč Českem. Ve finálové padesátce bude mít své zástupce 39 škol ze 13 krajů.

Podle pravidel může do prezenčního finále vyslat každá škola maximálně tři zástupce. To se podařilo Základní a mateřské škole Hranice v Olomouckém kraji, Základní škole Lanškroun v Pardubickém kraji a Základní škole Nové Město na Moravě v Kraji Vysočina. 11 pražských škol má dohromady 13 finalistů. Plzeňský kraj ve finále rerezentuje ZŠ Nýrsko, Školní ulice.

„Mnohé školy se soutěže účastní už poněkolikáté a vždy s výbornými výsledky svých žáků, což ukazuje na kvalitu tamních učitelů matematiky a informatiky. Prostor pro tyto předměty se ve výuce zmenšuje a matematické znalosti českých žáků v mezinárodním srovnání upadají. Cílem soutěže je podpořit zájem dětí o matematiku, informační technologie jako takové a zároveň podnítit jejich logické myšlení, tolik potřebné nejen k programování,“ uvedl Martin Vodička, ředitel SSŠVT, která klání IT-SLOT pro žáky českých škol každoročně pořádá.

Loni organizátoři zaznamenali rekordní počet 8 284 zaregistrovaných žáků z 187 škol. Letos byl zájem škol o první kolo soutěže, které proběhlo 7. až 14. listopadu, ještě o 60 procent vyšší.

Prezenční finále vědomostní soutěže IT-SLOT se uskuteční 13. prosince v prostorách SSŠVT v Praze 9 na Proseku, kam účastníky doprovodí jejich učitelé. Slavnostní vyhlášení a ocenění vítězů bude bezprostředně následovat. Finalisté budou bojovat za sebe i své školy. Ve hře je například 15,6palcový notebook a výkonné monitory pro školy nebo moderní tablety a bezdrátová sluchátka pro jednotlivce.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka