Stálice plzeňského divadla excelují ve Vile Verdi

V nové inscenaci činohry Divadla J. K. Tyla Vila Verdi se diváci setkávají s celou plejádou hvězd zdejší scény. Hru uvedlo divadlo 30. 4. v české premiéře. Dojemná tragikomedie o stárnoucích umělcích je upravená plzeňskému souboru na míru a herci v ní vzpomínají na své slavné role.

Cílená propagace v Plzni

V nové inscenaci činohry Divadla J. K. Tyla Vila Verdi se diváci setkávají s celou plejádou hvězd zdejší scény. Hru uvedlo divadlo 30. 4. v české premiéře pouhé tři roky po prvním uvedení v Berlínské Volksbühne, a to v režii šéfky činohry Natálie Deákové. Dojemná tragikomedie o stárnoucích umělcích je upravená plzeňskému souboru na míru a herci v ní vzpomínají na své slavné role. Premiérové publikum na četné sebeironické narážky svých oblíbených herců reagovalo bouřlivým smíchem. V roli roztomile protivné operní primadony se vrátila na jeviště sopranistka Lilka Ročáková, která skvěle zvládla svůj činoherní debut. Strhujícím výkonem si získala diváky hostující operní pěvkyně Vanda Šípová v roli mladé zpěvačky upoutané na vozíku, jejíž árie Královny noci patřila k nejsilnějším momentům večera. Jana Kubátová v roli šansonové zpěvačky připomněla songy ze svého pořadu Ztráty a nálezy. Inscenaci vévodí oblíbený herecký pár, Monika Švábová a Pavel Pavlovský, kteří jsou plzeňskému divadlu věrní bezmála 50 let. Neméně skvělé výkony předvedly další známé tváře divadla: Zdeněk Mucha, Josef Nechutný, Jakub Zindulka a Miroslav Krejsa. Ze služebně mladších členů souboru účinkují Apolena Veldová a Ondřej Vacke. 

Určitě nepropásněte květnové reprízy, které jsou naplánovány na 10., 12. a 19. 5.

Zajímá vás, co prozradila herečka Monika Švábová o svém dlouholetém manželství, o svých hereckých začátcích a jak vzpomíná na slavného Miroslava Horníčka? Přečtěte si rozhovor.

https://www.djkt.eu/monika-svabova-se-ve-vile-verdi-vrati-do-role-violy

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka