Šumavský Mouřenec se v neděli otevírá dětem

Šumavský kostel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem o nadcházejícím víkendu opět otevírá dveře. Pokračuje cyklus akcí Léto na Mouřenci 2015.


Tentokrát zve především děti. V neděli 21. června od 14 do 18 hodin pořádáme dětský den s názvem "Mouřenec dětem - děti Mouřenci". Zváni jsou samozřejmě i rodiče a další dospělí!

 "V okolí kostela jsme připravili 5 stanovišť se soutěžemi, hrami a dalšími aktivitami. Děti se mohou těšit například na mouřenecké omalovánky, absolvují opičí dráhu nebo si při tvořivé dílně pod dohledem instruktorky vytvoří pěkný dárek," láká hlavní pořadatelka vůbec první podobné akce na Mouřenci Jiřina Panušková. Děti budou mít také možnost si tento šumavský kostelík namalovat. "Ty nejzdařilejší obrázky budou pak na Mouřenci k vidění během celého letošního léta," slibuje za organizátory průvodce z týmu Přátelé Mouřence Lukáš Milota a dodává:"V historii kostela najedeme i řadu legend a příběh ů a v neděli je dětem odvyprávíme při speciálních dětských prohlídkách kostela. Začínají v 15:30 a v 17 hodin. Chystáme i několik překvapení."

 Zatímco děti budou mít svůj vlastní program s instruktory, pro rodiče a další dospělé jsou připravené komentované prohlídky kostela a kostnice. Jedním z vrcholných okamžiků celého mouřeneckého odpoledne bude vystoupení hudební skupiny Memento ze Sušice. Koncert začíná v 16 hodin. Vstupné je dobrovolné. Dětské aktivity budou organizované dle zájmu dětí a podle dohody s rodiči, a to v době od 14 do 18 hodin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.06.2015 07:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka