Šumavský Mouřenec začíná v neděli se zimními prohlídkami

Kostel nad Annínem otevře každou lednovou, únorovou a březnovou neděli vždy ve 14 hodin.


Na návštěvníky čekají zkušení průvodci, kteří všechny rádi seznámí s historií a současností památky, která se mj. objevila v pohádkách Anděl Páně nebo Tři životy nebo v seriálech Policie Modrava nebo Zmizelá Šumava. Kostel ze 13. století se středověkými freskami a barokní kostnicí plnou kostí a lebek je opravdu perlou šumavských lesů.

"Obvykle nachystáme i teplý čaj. Doporučujeme dojít ke kostelu pěšky lesem od annínské sklárny nebo z Rajska. Silnice z Rajska (od annínského koupaliště) nebo z Palvínova (u Hartmanic) mohou být v tomto zimním období obtížně sjízdné. Při vhodném počasí je možné dojet až ke kostelu autem," říká za pořadatele Lukáš Milota

Při prohlídce je možné si zakoupit drobné suvenýry s motivy Mouřence nebo podmalby na skle od Jarky Korandové. Jedná se o benefiční nabídku - výtěžek z prodeje jde částečně na údržbu a další rozvoj Mouřence.

Vstupné na prohlídky je dobrovolné a libovolné.

Činnost spolku (Přátelé Mouřence) mohou zájemci podpořit i zasláním libovolné částky na transparentní bankovní účet č. 2801028811/2010 (dárce spolek prosí, aby jej kontaktovali e-mailem nebo telefonicky, na požádání vystaví i potvrzení o daru pro daňové účely).

 

V dalším období chystáme na Mouřenci oslavu Velikonoc, v sobotu 27. května od 14 hodin česko-německou mši a samozřejmě pestré Mouřenecké léto 2017.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.01.2017 10:30



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka