Tip na léto: Grilujte jako profesionál!

Teplota grilu, rovnoměrné propečení a druh masa. Jak se naučit správně a hlavně chutně připravit maso?

Cílená propagace v Plzni

 Grilovací sezóna už je v plném proudu a každý se může ještě přiučit tipům od Drůbežářského závodu Klatovy. Příprava šťavnatého výběrového masa na rozpáleném grilu za doprovodu omamné vůně dokáže z každé zahrady vytvořit luxusní restauraci pro večerní setkání s rodinou a přáteli.

Základní krok pro úspěšné grilování je výběr kvalitního masa. Drůbežářský závod Klatovy nabízí především v období dlouho očekávaného léta balíček marinovaných kuřecích mas Party Grill a Family Grill, které zajistí ten pravý požitek z grilování. Grilovací dovednosti a příjemní lidé kolem zajistí dokonalý požitek z masa. Triky, jak správně grilovat jsou dobře zvládnutelné a dokáže se je naučit opravdu každý.

A jak na velké grilovací finále?
1. Rovnoměrné propečení
S příchodem léta se každý těší, až po dlouhé době konečně nažhaví gril a zahájí tak grilovací sezónu. Vůně opékaného masa a pohled, na něj jak se pomalu propéká a hnědne. Efektivnější výsledek se dostaví za použití uzavřeného grilu. Hlavním důvod je především rovnoměrné propečení všech částí. Poklop dokáže uzavřít správnou teplotu uvnitř grilu a hotové maso bude šťavnatější a jeho typická vůně bude zachována a nerozplyne se ve vzduchu jako při otevřeném grilování.

2. Přímé grilování
Styl grilování se odvíjí podle druhu masa. Přímé grilování je vhodnější spíše pro steaky, hamburgery či kotlety. Jemnější variantu burgerů je vhodné připravit s novinkou od Drůbežářského závodu Klatovy – kuřecím mletým masem. Přímé grilování je postaveno na pečení na ohni přímo nad žhavými uhlíky. Při použití plynového grilu stačí rozpálit oheň na maximum a péct do požadované podoby. Tento způsob grilování se hodí především k masům, jejichž příprava zabere max. 20 minut.

3. Nepřímé grilování
Vhodnější způsob, jak grilovat pokrmy, které vyžadují pomalé a rovnoměrné propečení je nepřímé grilování. Je to velká výhoda pro přípravu kuřecího masa, ovoce, zeleniny či dokonce domácí grilované pizzy. Při pomalém grilování budou výtečně chutnat i kuřecí klobásky TRIO od Drůbežářského závodu Klatovy, které jsou bez přidaných „éček“ a vhodné tak i pro děti. Potraviny se tak nevkládají přímo nad oheň, a jelikož se nepřímou metodou dá grilovat jen na uzavíratelném grilu, výsledek je velmi podobný jako jídlu upravenému v horkovzdušné troubě. Horký uzavřený vzduch cirkuluje uvnitř grilu a peče tak jídla pomalu a rovnoměrně.

4. Párování s nápoji
Zárukou dokonalé večeře u grilu je správný výběr nápojů k danému jídlu. Při bohaté grilovačce by nikdy nemělo chybět pivo. Tento oblíbený nápoj je volen spíše k vepřovému masu, kterému dokonale podtrhne jeho výraznější chuť a zneutralizuje jeho tučnější části. Dobrým společníkem pro „nepivaře“ je taktéž červené víno, které je právě také vhodné ke zvěřině či pečené huse či kachně.

K jemným kuřecím plátkům od Drůbežářského závodu Klatovy se hodí především sladší vína, která příjemně podtrhnou jemnou chuť drůbežího masa. Bílé víno je velmi často vyhledáváno ke grilovaným rybám, které navodí středomořskou atmosféru. Růžová vína mají tu výhodu, že se dají kombinovat takřka s každým jídlem dle libosti.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka