Třemošenský rybník má nové břehy a vstupy do vody. Fotogalerie

Město Plzeň dokončilo stavební úpravy Třemošenského rybníka. Nově byl zpevněn břeh, vybudována mlatová cesta vedoucí až ke hrázi Kamenného rybníka a dvoje kamenná schodiště zajišťující pohodlný vstup do vody.

Cílená propagace v Plzni

Pro odpočinek výletníků budou sloužit lavičky na opěrných zídkách podél cesty. Stavební úpravy za 11, 7 milionu korun provedla společnost Stavmonta s.r.o. od loňského října do letošního dubna.
               
„Břehové opevnění a cesta u Třemošenského rybníka je další investicí města, která oblast Boleveckých rybníků dělá atraktivnější pro obyvatele i návštěvníky Plzně,“ uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký.
 
Rozsáhlá úprava má několik důvodů. „Žulové terasové opevnění břehů zabrání dosavadnímu podemílání břehů a ochrání tak les, vybudováním schodišť se zlepšila možnost vstupu do vody a nově vystavěná cesta vytvořila pohodlnější přístup ke Kamennému rybníku,“ uvedl Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Richard Havelka, vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně doplnil, že Třemošenský rybník mívá stabilně kvalitní vodu pro koupání, a to zejména kvůli tomu, že se v rybníku mísí čistá voda z Boleveckého potoka a Kamenného rybníka. „Předpokládáme tedy, že díky novým stavebním úpravám budou lidé rybník více využívat ke koupání než dosud,“ dodal Richard Havelka.             

Třemošenský rybník, zvaný též Židovský nebo Židovák, je součástí rybniční soustavy na Boleveckém potoce na severním okraji Plzně. Kromě Boleveckého potoka přitékajícího ze západu od rybníku Nováček je napájen další bezejmennou vodotečí přitékající ze severu od Kamenného rybníka. 

foto: mmp/marie fialová



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka