Třetí festival nabízí ještě několik volných míst v tvůrčích dílnách. Vyberte si tu svou

Páteční a sobotní Třetí festival, který je určen nejen seniorům a jenž hostí plzeňské centrum Totem, nabízí ještě volná místa ve workshopech.

Jarní servisní akce AUTO CB

dopolední workshopy

Základy opravdového fotografování, aneb nebojme se zrcadlovky

Ovládáte základní nastavení fotoaparátu? Znáte souvislosti mezi clonou, časem a citlivostí? Víte jak rozostřit pozadí na fotografii? Umíte zachytit rychlý pohyb? Tohle všechno a mnohem více vás naučí Libor Nesvadba.

Upleť  alebo uháčkuj štvorec aneb Pomozme společně dětem z Jihoafrické republiky.

Na dopolední zajímavé dílně vás seznámí s projektem, do kterého se zapojili účastníci festivalu ze Slovenska - z Bánské Bystrice. Vítán je každý, kdo rád plete či háčkuje, nebo se to chce naučit. Každý může přispět k upletení části přikrývky, která zahřeje děti v Jihoafrické republice.

.         bylinková rozprávkáreň - divadlo, písničky (kapacita 10 lidí)

Bylinková rozprávkáreň

Vezměte svá vnoučata do TOTEMu a přijďte na program připravený festivalovými účastníky ze slovenských Košic na bylinkové pohádky, tvoření, pohybovou aktivitu a zpěv. Workshop je vhodný pro děti 1. stupně základní školy. I bez vnoučat jste vítáni.

Háčkované dutinky

Pro milovnice ručních prací, které baví háčkování a práce s korálky, se nabízí workshop,  na kterém se naučíte háčkované dutinky. Tato krásná ozdoba rozzáří každou ženu a je jedinečným doplňkem. Kurzem Vás provede lektorka Václava Koupilková.

Odpolední workshopy a vycházky

Bylinkové octy do kuchyně.

Nejdříve společně ozdobí lahvičky, a pak využijeme bylinky z TOTEMové zahrady a vyrobí si úžasný ocet do kuchyně.

Háčkované dutinky

Pro milovnice ručních prací, které baví háčkování a práce s korálky, nabízíme workshop, na kterém se naučíte háčkované dutinky. Tato krásná ozdoba rozzáří každou ženu a je jedinečným doplňkem. Kurzem Vás provede lektorka Václava Koupilková


řetí festival 2015 - mezinárodní setkání aktivních seniorů mezigeneračním centru TOTEM-RDC

9.10. - 10.10. 2015 v Plzni

 Že senioři jsou "in", to dokládá i letošní ročník tzv. Třetího festivalu. Co že to je? No, přece dva dny, kdy každý senior, jako jednotlivec nebo i v partě s dalšími, může ukázat, čím se baví a co umí. Tedy - na festivalu třetího věku.

Ten se koná v Plzni 9. - 10. 10. 2015 v mezigeneračním centru TOTEM-RDC na Kaznějovské 51 v Plzni, tedy ve vlastní budově centra! To nám umožní naplno a bez omezení předvést vše, co se mezi seniory u nás, na Slovensku či v Německu děje v oblasti kulturních aktivit věnují, na poli hudebním, výtvarném, divadelní m i dalších. Navzájem se můžete na festivalu nejen povzbudit, potěšit, ale i inspirovat.

Komponovaný večer, kdy přihlášení předvedou, co umějí, začíná 9. 10. 2015 od 17:00.

S tancem vystoupí Hanka, zpěv s tanci předvede dále Slunečnice, všem zahraje naše Seniorkapela, posléze přijde ochutnávka Tance s vůní orientu, vystoupí přátelé z Regensburgu , zahrají naši Oldboys, uvidíme ochutnávku ze zcela nového divadelního představení TOTEMového souboru Světlonož(s)ky, vystoupí hosté z Velké Dobré, TOTEMový JAMÁČEK doprovodí tanec Hanky a jako třešinka na dortu se objeví latinskoamerické vášnivé tance souboru ADETO.

Poté přijde čas na společenský večer od 20:00, k tanci a poslechu zahraje TOTEMová Seniorkapela. Při ní je možné nejen posedět a povídat si, ale také tancovat.

Sobota 10. 10. 2015 se ponese ve znamení workshopů a vycházek.

Úplně na začátku bude vylosována soutěž, vyhlášená v rámci aktuální TOTEMOVé výstavy 52 týdnů. Ti, kdo hádali témata dvou vystavených fotografií bez popisek, se dozví výsledek již v  9:30.

Workshopy  se konají mezi 10:00 - 12:00, následuje hodinová pauza na oběd, kdy přijde také čas prezentace projektu Von z kruhu. Workshopy  pokračují od 13:00 do 15:00. Festival bude zakončen v  15:30.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka