V DEPO2015 se představuje špičkový rakouský design

Rakousko se v závěru roku stalo poslední evropskou zemí, která bude prezentovat své umění v rámci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Od 15. do 30. prosince je v prostorách DEPO2015, poutním místě současného designu, k vidění výstava "RAKOUSKO DNES.

Cílená propagace v Plzni

Moderní design pro každodenní život", která představí průkopnické produkty z Rakouska a zdůrazní nové proudy a vývoj na rakouské designérské scéně. Pro Plzeň 2015 ji připravila společnost designaustria.

Výstava inovativního užitého designu se zaměří na obory stolního nádobí, nábytku, osvětlení a průmyslového zboží pro každodenní život - každý z nich představuje nové inovativní produkty a projekty rakouských designérů. Předměty jsou představovány tak, aby připomínaly domácí prostředí. Procházka výstavou evokuje pocit návštěvy soukromého prostoru: pasáže navozující známou a útulnou atmosféru se střídají s prázdnými místy a návštěvníci jsou vybízení k tomu, aby se cítili uvolněně a vše si v klidu prohlédli.

Cílem výstavy je zaujmout optimistický postoj k budoucnosti. Hodnoty jako tradice a kvalita však nejsou nijak zanedbány, ale stále představují ústřední a nedílnou součást.

„Je pro nás velkou ctí představit rakouský design v Plzni, která se v tomto roce pyšní titulem Evropského hlavního města kultury. Tato výstava je skvělou příležitostí ukázat, co se na poli současného rakouského designu děje. Navíc je třeba podotknout, že České republika je pro nás v oblasti designu důležitým obchodním partnerem,“ říká kurátorka výstavy Bettina Steindl ze společnosti designaustria.

Výstava představuje jak výběr mezinárodně uznávaných rakouských designérů, tak slibné mladé talenty a nabízí tak ucelený obraz silné a rozmanité rakouské designérské scény. Kurátoři výstavy vyzdvihují např. díla Thomase Feichtnera, Reginy Blauensteiner nebo Marca Dessiho.        

Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 15. prosince v 17:30. Výstava bude přístupna do konce roku 2015 v běžných otevíracích hodinách DEPO2015, kromě vánočních svátků a Silvestra.  Vstup na výstavu je zdarma.

Mimo rakouský design je v prostorách DEPO2015 stále ještě možné zhlédnout do 31. 12. také velmi úspěšnou výstavu DOMUS – poutní místo designu, která představuje v zážitkové instalaci renomované české i zahraniční designéry v čele s Wernerem Aisslingerem.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka