V Nemocnici Svatá Anna už plně využívají rehabilitační systém Levitas

Pacienti Nemocnice Svatá Anna mohou od února už naplno využívat nový rehabilitační systém Levitas, na jehož pořízení přispěla široká veřejnost.

Cílená propagace v Plzni

Nemocnice koupila zařízení v závěru loňského roku a postupně se na něm zapracovala většina fyzioterapeutů. Přístroj je vhodný pro většinu z hospitalizovaných pacientů. Díky němu bude jejich rehabilitace efektivnější.

Systém Levitas vyšel nemocnici na necelých 150 tisíc korun. Částku nemocnice získala s pomocí dárců, mimo jiné i díky vydání unikátního nástěnného kalendáře s fotografiemi bývalých starších pacientů. „Kalendář byl vytištěn v limitovaném množství. Poskytli jsem ho všem, kteří přispěli darem právě na pořízení přístroje. Ještě jednou tímto dárcům děkuji,“ říká ředitelka nemocnice Dagmar Špédlová.

Nové zařízení je určeno pacientům se sníženou pohyblivostí například při potížích ortopedických, revmatologických i neurologických. „V podstatě kombinuje dva typy podobných cvičebních zařízení – ryze závěsné a klecové. Abychom je nemuseli mít obě, zvolili jsme právě tento systém,“ vysvětluje náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Miroslava Kordíková.

Levitas umožňuje provádět cvičení v odlehčení, s odporem, při zavěšení celkovém nebo i částečném a to vsedě i ve stoje. Díky tomu lze stupňovat náročnost cviků a přitom eliminovat tlak v kloubech nebo i zádech a tím ulevit cvičícímu od bolesti i při náročnějším cvičení. „Dostane se i do poloh, v nichž by byl jinak limitován bolestí. Tím se cvičení stává efektivnější a výsledky rehabilitace se dostavují dříve nebo jsou lepší,“ doplňuje Miroslava Kordíková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka