V Nepomuku otevřeli Komunitní dům seniorů

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová v pátek slavnostně otevřela nový Komunitní dům seniorů v Nepomuku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ministerstvo pro místní rozvoj jeho výstavbu podpořilo dotací 10,2 milionu korun. Třípatrová budova disponuje sedmnácti byty.

„Stárnutí obyvatelstva mimo jiné logicky vyvolává potřebu vyššího počtu bytů, které by odpovídaly specifickým nárokům seniorů. Zároveň se tím také odlehčí tlaku na pobytové sociální služby. Ve výstavbě podobných zařízení je proto nutné pokračovat a já věřím, že nám to nakonec rozpočet pro příští rok umožní. Z tohoto projektu v Nepomuku jsem nadšena. Je to ukázka správného využití naší dotace. Pomáhám lidem, jak jsem slíbila,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Komunitní dům seniorů v Nepomuku vznikl přestavbou z již nevyužívaného hotelu ve Dvorci. Velikost sedmnácti nových bytů se pohybuje od 33 do 44 metrů čtverečních. V budově byl také vybudován výtah a muselo být kompletně upraveno podkroví. Celkové náklady na výstavbu činily 20,54 milionu korun.

V roce 2016 bylo s pomocí dotace ve výši 198 milionů v podprogramu Podporované byty postaveno 334 bytů v komunitních domech seniorů, v roce 2017 bylo již schváleno poskytnutí dotace ve výši 96 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka