V Plzni jezdí Do práce na kole 823 lidí

Od začátku května probíhá celorepubliková soutěžní kampaň Do práce na kole, které se účastní přes 16 tisíc odvážlivců (vloni 13 tisíc).

Cílená propagace v Plzni

Do letošního 6. ročníku se v Plzni zapojilo 823 (vloni 619) lidí ze 179 firem a organizací (vloni 152), kteří se snaží po celý měsíc, co nejčastěji jezdit se svým týmem do práce na kole, koloběžce či in-linech, chodit pěšky nebo běhat. Měsíční kampaň je zpestřena různými doprovodnými akcemi jako cyklosnídaně, akce na triko či cyklodílny. 

„Chceme podpořit všechny ty, kteří se rozhodli dělat něco pro své zdraví, svůj pracovní kolektiv i své město. Tím, že lidé jezdí do práce na kole, běhají či chodí pěšky, zlepšují nejen svou kondičku a upevňují vztahy na pracovišti, ale také zlepšují život v našem městě, které je denně sužováno hlukem, prachem i dopravními zácpami. Každý, kdo jede do práce na kole místo autem, se počítá,“ vysvětluje Jiří Konečný ze spolku Plzně na kole, která kampaň Do práce na kole v Plzni koordinuje. „Chceme lidem poděkovat za jejich úsilí, a tak si mohou přijet pro zmrzlinu či nápoj zadarmo, posnídat s námi na cyklosnídani či jim pomůžeme s opravou kola, stačí jen, aby v dané dny přijeli ve svých žlutých soutěžních tricích na místa, kde se akce konají. Vyvrcholením kampaně bude závěrečná párty s vyhlášením výsledků,“ doplňuje Jiří Konečný. 
 
Následuje přehled plánovaných akcí, podrobné informace jsou na webu www.dopracenakole.cz v sekci Plzeň. 


31. května, 6.00-8.00 h – CYKLOSNÍDANĚ,
Plzeň, u Papírenské lávky na straně u Papírny,
 
Snídaně pro všechny cyklisty a koloběžkáře a ty, co přijedou ve žlutém triku kampaně či v nákrčníku. 
 
11. června, 17.00-18.00 – CYKLODÍLNA,
DEPO2015, Makerspace, Plzeň
 
Veřejná cyklodílna, pro ty, kteří potřebují pomoc s opravou či seřízením kola. Součástí je i značení kol městskou policií, podmínkou je čisté kolo, občanský průkaz, označeno max. 8 kol.
 
11. června, 18.00-19.15 - CYKLOPÁRTY
, VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ, DEPO2015, Plzeň
 
Párty, při které budou oznámeny výsledky jednotlivých kategorií kampaně a rozdány ceny. Hlavní cenou je městské kolo. Program bude ještě upřesněn. 
 
Letos se v Plzni zapojilo 179 organizací (vloni 152), mezi nimi například Fakultní nemocnice, ZČU, Církevní gymnázium, Krajský úřad Plzeňského kraje, PMDP, Stock Plzeň-Božkov, Plzeňský prazdroj, JTEKT, Zodiac Galleys Europe, Škoda Transportation, IntraWorlds a další. Jména týmů jsou například Tým snů - jedou, když včas vstanou, Rozhýbejme Plzeňský kraj, Soví záložníci, Helena a její chlapci, KdoviKamJede a další. Účastníci už letos společně absolvovali přes 11 tisíc jízd na kole, při kterých ujeli téměř 101 500 km. Počet cest do práce pěšky se blíží ke 2000. Společně tak zatím ušetřili téměř 14 tun CO2. 
 
Týmy o 2-5 lidech se snaží během celého května co nejčastěji jezdit do práce „na vlastní pohon“. Do soutěže se kromě cyklistů zapojují také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdí se také na koloběžkách, bruslích a longboardech. Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole. Letošní novinkou je zapojení vysokých škol v kampani Do školy na kole. Vloni 619 soutěžících ze 152 firem a institucí společně objeli, oběhli a obešli 3,3x naší zeměkouli, jinými slovy téměř 160x dojeli z Plzně do Amsterdamu. Letos budou čísla ještě vyšší.
 
Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje Plzeň na kole s podporou Plzeňského Prazdroje a grantového projektu Prazdroj lidem a dalších partnerů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.05.2018 17:03



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka