Ve středu startuje německo-český Týden sousedů

Příhraniční a sousední regiony Dolní Bavorsko, Horní Falc, Horní Franky, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj a Jihočeský kraj se budou během Týdne sousedů ve Zwieselu a Bavorské Železné Rudě poprvé společně prezentovat.

Cílená propagace v Plzni

A to svou kulturou a cestovním ruchem v rámci projektu Kulturní region Čechy - Bavorsko 2017 podporovaného ze strany Bavorského ministerstva financí, pro rozvoj země a vlast.

Bavorský ministr Dr. Markus Söder zahájí Týden sousedů ve středu 28. června 2017 v 10 hodin.

Historické Muzeum lokální železnice v Bavorské Železné Rudě v sousedství Hraničního nádraží, kde se v těchto dnech slaví výročí otevření železniční trati Mnichov - Železná Ruda - Plzeň - Praha před 140 lety, je ideálním místem ke společné propagaci návštěvy kulturních a turistických cílů na české a bavorské straně.

Na nástupištích Muzea lokální železnice zavedou prezentační stánky návštěvníky na cestu za kulturními a turistickými rozmanitostmi na české a bavorské straně – obraz společného kulturního, přírodního, vzdělávacího a hospodářského prostoru.

Týden sousedů od středy 28. června do neděle 2. července je vrcholem více než 30 přeshraničních kulturních akcí v rámci projektu Kulturní region Čechy – Bavorsko 2017. Kromě prezentace kulturních a turistických zajímavostí v průběhu čtyř dnů (28. 6. / 30. 6. / 1. 7. / 2. 7. 2017) na pěti nástupištích Muzea lokální železnice budou na Scéně sousedů před strojovnou vystupovat hu-dební skupiny, umělci a umělečtí řemeslníci z Čech a Bavorska.

Další zpestření nabízí čepovaná regionální piva, kulinářské speciality a paralelní kulturní akce na české a bavorské straně. Město Železná Ruda oslaví 1. července během Rysích slavností 140 let železniční trati Mnichov - Plzeň - Praha s vyjížďkami parní lokomotivou. Na Javoru se bude konat Lesní akční den spolku WBV Viechtach. Během Týdne sousedů je vstup do Muzea lokální železnice volný.

Centrum Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee, pověřené organizací akce, sestavilo společně s kooperačními partnery ve třech českých a třech bavorských krajích velice atraktivní program, do kterého je zapojeno také město Zwiesel, obec Bavorská Ruda a zainteresovaní místní kulturní tvůrci.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.06.2017 17:08



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka