Víkend na Plzeňsku: farmářské trhy i květiny ve Svojšíně

V Plzni o prvním srpnovém víkendu nebude nuda. Přesvědčte se o tom v přehledu akcí připraveném plzeňským magistrátem.

Cílená propagace v Plzni

Letní počasí přeje koncertům a promítání pod širým nebem

V pátek můžete vyrazit do letního kina v Zahradním pavilonu Formanka na legendární tarantinovku Nespoutaný Django. Vstupné na letní koncerty je zdarma, za promítání zaplatíte 100 korun a kromě filmu si užijete i osvěžující welcome drink – plzeňskou dvanáctku. Tipy na další letní kina v Plzni i okolí naleznete v našem článku.

Rozjeďte to v rytmu dixielandu na zahradě Měšťanské besedy

Sobota a neděle budou patřit třetímu ročníku úspěšného Mezinárodního dixielandového festivalu. Kromě českých interpretů vystoupí na zahradě Měšťanské besedy také zahraniční kapely – Miskolc Dixieland Band z Maďarska a nizozemský Charlestown Jazzband. Festival zahájí v sobotu průvod kapel, který vyrazí v 16 hodin od katedrály sv. Bartoloměje a přes Dřevěnou ulici, Křižíkovy, Šafaříkovy a Kopeckého sady dorazí k Měšťanské besedě. V 17 hodin pak hudební program zahájí domácí The Dixie Hot Licks. Předprodej vstupenek na oba dny i podrobný program najdete na webu Měšťanské besedy.

Party sobota na Bolevák Music Festivalu

Již 5. ročník hudebně-zábavního festivalu na pláži Ostende u Velkého Boleveckého rybníka nabídne v sobotu 4. srpna kromě koncertů také doprovodný program: relax na pláži, taneční vystoupení a vodní atrakce. Přijďte se zaposlouchat do rytmů kapel Immortal, Angry Beats, Audiorockers a mnoho dalších. Akce startuje ve 12 hodin, vstupenky seženete v předprodeji a hlavně pozor na vedro a pitný režim, ať si festival užijete naplno!

Vyzkoušejte jógu na paddle boardech

Kdo nechce zahálet ani o víkendu a má rád koupání a strečink, musí vyzkoušet jógu na paddle boardu. Každou prázdninovou neděli od 18 hodin můžete na Velkém Boleveckém rybníku strávit ve společnosti cvičení a meditace na vodní hladině.

Jak se žilo v Plzni za první republiky a mnohem víc se dozvíte na kostýmovaných prohlídkách

O tom, kam se chodilo v Plzni na korzo, a k čemu za první republiky sloužily některé budov v centru města, vám povypráví průvodce Plzní za první republiky. Na prohlídku můžete vyrazit v sobotu od 18 hodin. Nejen prvorepubliková Plzeň je tématem prohlídek města, jsou jím i Báje a pověsti plzeňské. Pokud vás zajímá, zda katedrálu postavili čerti a jaká další tajemství Plzeň ukrývá, vydejte se v sobotu 4. srpna od 18:00 nebo 19:30 hodin i s dětmi na Báje a pověsti plzeňské. Svá místa si rezervujte v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41, kde také každá prohlídka začíná, nebo online na Plzeňské vstupence.

Škola čepování v Plzeňském Prazdroji

Správně načepovat pivo, to chce cvik. Své o tom vědí profesionální výčepní, od kterých se to můžete v sobotu 3. srpna od 17 hodin v Plzeňském Prazdroji naučit. Kromě parádního zážitku se osvěžíte plzeňskou dvanáctkou, pochutnáte si na pivovarském guláši a domů si odnesete malý dárek. Nezapomeňte si své místo na škole čepování piva rezervovat včas.

Farmářské trhy: netradiční snídaně, brunch nebo nákup surovin na zdravý oběd

Stejně jako každou sobotu od 8 do 12 i tentokrát zajděte na farmářské trhy mezi katedrálu sv. Bartoloměje a radnici na náměstí Republiky. Přivoňte si k čerstvému pečivu a odneste si domů zeleninu, ale i maso a uzeniny od lokálních prodejců.

Plzeňský kraj žije barokem

Letní barokní festival láká k návštěvě barokních památek po celém Plzeňském kraji. Tento víkend můžete vyrazit na výlet hned za několika akcemi. V pátek 3. srpna vyjeďte směr Šumava – na slavnost na zámku Hrádek u Sušice. Od půl sedmé večer se tam budete moci přenést do víru barokních tanců, hudby i gastronomie.  Kaple sv. Vavřince u Domažlic, které se také přezdívá Vavřineček, se v sobotu od 19:00 stane centrem umění, zahraje zde klarinetový ansámbl, uvidíte ohňostroj i barokní tanec. Kaple je obklopena malebnou krajinou a nabízí výhledy na Šumavu a Český les, kam může váš víkendový výlet pokračovat. Milovníci květin by neměli minout dvoudenní slavnost na zámku ve Svojšíně. Sobotní program slibuje květinovou prezentaci v zahradách, v neděli vystoupí v kostele sv. Petra a Pavla zpěvačka Lenka Filipová. Koncert začne v 16 hodin. Vstupenky na koncert jsou k dostání v předprodeji na Obecním úřadu Svojšín, na další části programu je vstupné dobrovolné.

Co dělat až víkend skončí? Prohlédněte si prezidentský vlak

Víkend sice skončí, ale prázdniny ještě ne, naplánujte si tedy volno, máme pro vás bonusový tip na akci v příštím týdnu. V úterý a středu 7. – 8. srpna zastaví na nádraží Plzeň – Jižní Předměstí Prezidentský vlak ke 100. výročí Československa. Tento vlak je složen z různých vozů, které svého času sloužily československým prezidentům. Česko a Slovensko vlak brázdí už od konce června a příští týden se dočkáme i zastávky v Plzni. Zastavte se na Jižním Předměstí a připomeňte si sto let republiky zase trochu jinak. Návštěvu si můžete zpestřit kávičkou v Moving Station.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka