Víkendový Mouřenec: Sobotní Emil Kintzl a nedělní fresky

Šumavský kostel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem zve v sobotu od 19 hodin vás na setkání s šumavskou legendou Emilem Kintzlem. Povídání bude zaměřeno na jeho vztah k Mouřenci, o natáčení Zmizelé Šumavy, Policie Modrava, o srdcích původních mouřeneckých zvonů, které se letos vrátily na Mouřenec, o mouřenecké škole a dalších a další témata.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dalšími hosty budou členové spolku Šumavské cesty, kteří pohovoří o svých projektech v Dobré Vodě a jinde. Po skončení bude noční prohlídka kostela a kostnice.

V neděli pořadatelé zvou na tradiční přednášku historika umění prof. Jana Royta o vzácných mouřeneckých freskách ze 14. století. Přednáška začíná ve 14 hodin.

Každý den zve Mouřenec také na komentované prohlídky kostela a kostnice. Začínají denně v 16 hodin.

Rádi bychom Vás také upozornili na blížící se pořady. V pátek 26. srpna v 19 hodin pozve Mouřenec na koncert vážné hudby Beautiful strings a hosté. Více na stránkách http://www.sumavsketriduum.cz/koncerty/2015-01

V sobotu 27. 8. se koná Mouřenecká noc. Začne v 18 hodin u nově postavené kaple ve Vatěticích odkud vykonáme pouť na Mouřenec. Tam v 19 hodin vystoupí skupiny Druhý pokus a Pokus. Hosty budou spisovatelka Marie Malá, stavitel kaple ve Vatěticích Jakub Vinčálek a předseda Spolku pro obnovu kostela sv. Prokopa v Prášilech Ivan Adam. Po setmění začne noční prohlídka kostela a kostnice. V neděli 28. 8. od 13 hodin vás pozveme na setkání bývalých žáků mouřenecké školy, od 14 hodin na koncert plzeňského gospelového sboru TOUCH OF GOSPEL a od 15 hodin na dětský den.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.08.2016 14:40



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka