Vodní hrad Švihov ožil v sobotu Setkáním dětských světů

Areál vodního hradu Švihov ožil šestým ročníkem tradiční akce Setkání dětských světů, kterou pořádá Plzeňský kraj pro děti hendikepované, děti z dětských domovů i řad veřejnosti.

Cílená propagace v Plzni

Historické prostředí hradu nabídlo skvělé podmínky pro řadu her a soutěží, rytířské turnaje i přehlídku kulturních vystoupení dětí z dětských domovů. Slavnostního zahájení se ujali hejtman Václav Šlajs, jeho náměstek Ivo Grüner a radní Jaroslav Šobr, nechyběl také zástupce hlavního partnera akce společnosti NET4GAS.

Za slunečného počasí ožil celý areál hradu dobou středověku. Děti z osmi dětských domovů, hendikepované děti i děti z řad veřejnosti si užily rytířské turnaje, prošly stezku odvahy, vyzkoušely středověké hry, slaňovaly z hradních oken nebo testovaly své znalosti v alchymistické dílně. Za všechny splněné úkoly sbírali nejmenší návštěvníci akce korálky na náramek do Korálkové hry, na jejímž konci je čekal diplom a samotný korálkový náramek jako připomínka středověkého odpoledne. Pro malé i velké byly připraveny prohlídky hradu v dobových kostýmech nebo komentovaná prohlídka mučírny. Neopomenutelnou součástí akce byla také vystoupení v podání dětí z dětských domovů, která byla odměněna velkým potleskem. Nechyběla ani živá hudba v podání kapel Démophobia a Strašlivá podívaná.

„Na akci se také letos setkaly stovky dětí jak zdravotně postižených tak i zdravých a právě tato setkání v rámci hravých soutěží jim přináší nové zkušenosti,“ uvedl hejtman Václav Šlajs při zahájení a dodal: „Velmi si ceníme také úžasných vystoupení dětí z dětských domovů, která neodmyslitelně k této akci patří.“

Akci, která se uskutečnila i díky finanční podpoře společnosti NET4GAS a mediální podpoře Hitrádia FM Plus, pořádá Plzeňský kraj pro všechny děti, ale i jako poděkování všem, kdo se o děti v krajských dětských domovech starají.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka