Záchranáři z plzeňské fakulty bodují v soutěžích

Fakulta zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni (FZS) vyslala studentské týmy záchranářů do soutěžních klání. Na jejich výsledky je vedení fakulty hrdo.

Jarní servisní akce AUTO CB

Květen je pro studenty FZS obor Zdravotnický záchranář na soutěžní klání opravdu bohatý. První porovnávání sil nastalo o víkendu 5. – 7. května, kdy se konala soutěž ROZKOŠ RESCUE pro profesionální, studentské a laické zdravotnické týmy.  V kategorii Profi, která čítala třicet soutěžních družstev, zvítězil tým FZS nazvaný Terezčini koloušci ve složení: Terezie Paukertová, Luboš Bouček, Matěj Šoffr a Petr Camrda.

Hned následující víkend se konaly další dvě soutěže pro záchranáře: 6. ročník mezinárodního Plzeňského poháru záchranářů, který se uskutečnil v okolí Prášil na Šumavě a SOS Extreme konaný v Dobřichovicích.

Plzeňský pohár záchranářů má dvě etapy: noční a denní. Noční etapa zahrnuje dvě soutěžní stanoviště zaměřená na řešení hromadného postižení zdraví a na práci zdravotnického záchranáře na zdravotnickém operačním středisku. Denní etapa je složena z 10 stanovišť. Celé soutěže se zúčastnilo 10 týmů z České a Slovenské republiky. „Vítězem a držitelem putovního poháru stal tým z FZS nazvaný ZČU Plzeň ve složení Šárka Hovězáková, Tereza Homolková a Patricie Wolmuthová. Jsem na ně – stejně jako na celou partu Terezčiných koloušků - opravdu hrdá a věřím, že vysoká úroveň znalostí a dovedností našich studentů bude sbírat ocenění i v jejich profesním životě,“ vyjádřila potěšení z výsledků studentů děkanka FZS ZČU v Plzni Ilona Mauritzová. 

Po dvou týmech studentů FZS z 2. a 3. ročníku vyrazilo změřit své síly v oboru záchranářství do Dobřichovic, kde se, ve stejném termínu jako Plzeňský pohár záchranářů, konal 9. ročník soutěže SOS Extreme. Terezčini koloušci sice na „bednu“ nedosáhli, ale umístili se na krásném 4. místě. Ostatní týmy z FZS se umístili na 7., 8. a 9. místě. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka