Zástupci Fakulty zdravotnických studií vám na akcích řeknou, jak jste na tom se zdravím

Velmi aktivně vstupuje do nového akademického roku Fakulta zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni (FZS ZČU). V následujících týdnech se podílí na pořádání čtyř akcí určených pro širokou veřejnost.

Cílená propagace v Plzni

Fakulta tak potvrzuje, že je živou součástí života města i celého regionu.

„Díky našim pracovníkům a studentům návštěvníci akcí zjistí, jak jsou na tom se svým zdravím. Podporujeme zdravý životní styl a zároveň propagujeme mimořádně zajímavou a prospěšnou práci zdravotníků, jichž je na trhu stále chronický nedostatek,“ říká děkanka Fakulty zdravotnických studií Ilona Mauritzová. Lidé budou mít příležitost dozvědět se více o svém aktuálním fyzickém vyladění i o práci profesionálů z jednotlivých zdravotnických oborů.

Fakulta zdravotnických studií se již tradičně zapojí do Dnů vědy a techniky, které se v Plzni konají v termínu od 8. do 9. září 2017. „Ve stánku FZS a Fakultního centra zdraví budeme měřit tlak či ostrost zraku. Budoucí záchranáři předvedou, jak se provádí kardiopulmonální resuscitace a první pomoc. Pomocí přístroje InBody 370 změříme zájemcům tělesné složení a vysvětlíme, co naměřené hodnoty znamenají,“ představuje lákadla z oblasti zdravotnictví děkanka. Odborníci z katedry rehabilitačních oborů dále předvedou měření biopotenciálů a tělesné kondice, na kterém spolupracují s katedrou informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU. V expozici návštěvníci uvidí rovněž anatomické modely lidského těla.

Druhou avizovanou akcí je Sportovně zábavní den na atletickém stadionu v Plzni ve Vejprnické ulici konající se v sobotu 16. září 2017. Zájemci budou moci opět využít přístroj na měření tělesného složení i další zajímavé zdravotnické a rehabilitační pomůcky. Přístroj PodoCam například znázorní zatížení plosky nohou a postavení paty. Algometr zase změří tlakový práh a toleranci bolesti pacienta.

Nejen děti si mohou vyzkoušet i další balanční pomůcky a plošiny.

V Mezigeneračním a dobrovolnickém centru Totem se 20. září 2017 od 9 do 12 hodin koná akce s názvem Cesty ke zdraví. Nebude zde chybět přednáška o zdravém životním stylu a prevenci stresu, měření krevního tlaku, tělesné hmotnosti a BMI, ukázka ortopedických a protetických pomůcek, ukázka nordic walking holí a manipulace s nimi, Senior Fitness Test – 6 krátkých testů fyzické zdatnosti a poradenství v problematice sociálních služeb.

Měření tělesných parametrů a vyzkoušení specializovaných přístrojů nabídne Fakulta zdravotnických studií ZČU i 1. října na Škoda Fit – půlmaratonu, jenž startuje přímo z náměstí Republiky v Plzni.
„Těšíme se, že na všech zmíněných akcích budou návštěvníci naše služby hojně využívat, rádi jim zodpovíme dotazy týkající se jejich zdraví a přípravy na zaměstnání ve zdravotnictví. Podporujeme propojení fakulty s životem ve městě i v celém regionu,“ uzavírá děkanka Ilona Mauritzová.


Přehled akcí, na jejichž konání se podílí Fakulta zdravotnických studií ZČU

8. – 9. 9. 2017 Dny vědy a techniky, Plzeň
16. 9. 2017 Sportovně zábavní den na atletickém stadionu, Vejprnická ulice, Plzeň
20. 9. 2017 Cesty ke zdraví, Mezigenerační a dobrovolnickém centrum Totem, Kaznějovská ulice, Plzeň
1. 10. 2017  Škoda Fit - půlmaraton, náměstí Republiky



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka