Zodpovědní pejskaři dostanou od plzeňského centrálního obvodu dárek

Psí exkrementy jsou problémem většiny velkých měst. Čtyřnohých miláčků v domácnostech i nadále přibývá.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Pracovníci našeho úřadu se setkávají především s telefonickými připomínkami občanů, kteří si stěžují, že jejich okolí je doslova poseto psími exkrementy,“ uvádí David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu. „Tento problém se snažíme řešit  tím, že poskytujeme určitý servis zodpovědným pejskařům,“ poznamenává místostarosta.

Tento servis byl doposud zajišťován necelou stovkou stojanů se speciálními sáčky na sebrání psích exkrementů, které pak „páníčci“ mohou vyhodit do odpadkových košů. Sáčky jsou neustále doplňovány a tato služba spolu s úklidem stojí obvod nemalé finanční prostředky. Proto každý zodpovědný majitel pejska, který řádně uhradí poplatek ze psů pro rok 2017, obdrží zásobníček se sáčky na exkrementy. Ten je možno si vyzvednout v kanceláři správce poplatku v přízemí ÚMO Plzeň 3, č. dveří 7.  Na vyvolávacím systému proti vrátnici si vyzvedne pořadové číslo na přepážku č. 20. V případě platby bankovním převodem nebo složenkou je nutno tento doklad o úhradě předložit při převzetí.

„Od tohoto kroku si slibujeme, že pokud bude mít každý pejsek na vodítku tento zásobníček, bude jeho majitel více dbát na čistotu veřejného prostranství“, dodává David Procházka.

Plzeňský centrální obvod se snaží majitelům psů maximálně vycházet vstříc, ale zároveň musí také dbát o životní prostředí na svém území. Proto také, ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, přistoupí ke zpřísněným kontrolám na ulicích.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 21.01.2017 17:09



4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka