Zvířecí záchranáři pomohli v Plzni špačkovi z kanálu

„Dobrý den, prosím přijeďte rychle, z kanálu uprostřed křižovatky vykukuje hlava nějakého menšího ptáčka, který se z něj nemůže dostat ven. Podle zbarvení to nebude asi úplně obyčejný druh a vůbec si neumím vysvětlit, jak se do kanálu dostal. Každopádně tady jezdí auta, tak aby mu tu hlavu někdo neujel.“

Jarní servisní akce AUTO CB

Šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň vyrazil co nejrychleji to šlo do Božkova na křižovatku Vřesiňské a Palírenské ulice. "Paní na mě čekala na místě a stála u kulatého deklu od kanálu v silnici. Pobouchal jsem zkušeně palicí na dekl, zabral kovovým páčidlem a otevřel kanál. Frrrrr a byl venku," líčí Makoň.

Podle něj to byl nádherný samec špačka obecného, který s největší pravděpodobností sklouzl okapovou rourou svedenou do kanalizace až pod zem. Při hledání cesty ven hledal světlo, ale přes příliš malé díry v obvodu kanálu se neprotáhl. Kdyby si ho paní nevšimla, tak by tam pravděpodobně uhynul. "Rychlá, blesková akce, která mě opět po delší době příjemně potěšila a uspokojila. Prostě bez naší pomoci by to ten špaček nedal," dodává. ?


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka