Senioři dostali diplomy za studium na Virtuální Univerzitě třetího věku

Dne 9. června 2015 se ve sněmovním sále plzeňské radnice konal slavnostní 14. závěrečný seminář VU3V.

Cílená propagace v Plzni

Dne 9. června 2015 se ve sněmovním sále plzeňské radnice konal slavnostní 14. závěrečný seminář VU3V.

Virtuální univerzita třetího věku je pod patronací Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze a v Plzni se koná za podpory města ve spolupráci s Domem digitálních dovedností 

Závěrečný seminář je slavnostním ukončením každého semestru a koná se vždy v sídlech konzultačních středisek. Tentokrát bylo vybrané právě konzultační středisko Plzeň – v čase, kdy město Plzeň získalo po celý rok prestižní titul Evropské hlavní město kultury 2015.

Téměř devadesáti studentům zde byly předány pamětní listy za úspěšné ukončení semestrálního kurzu a potvrzené Výkazy o studiu v programu celoživotního vzdělávání na vysoké škole. Za město Plzeň studenty ocenil a podpořil primátor města Martin Zrzavecký, studenty rovněž zhodnotil místopředseda MAS Pošumaví Ing. Ivo Šašek, Csc., který má zásluhu na zřízení největšího počtu konzultačních středisek v Západočeském kraji. Společnou práci studentů zhodnotila garantka a koordinátorka VU3V Ing. Klára Nehodová a paní Andrea Krejzová z ČZU Praha. V odborné části semináře zazněla přednáška od Ing. Petra Tylínka o Dějinách oděvní kultury.

Cílem vzájemného setkávání studentů z více středisek je možnost osobního kontaktu s představiteli fakulty a přednášejícími lektory, ale i společné setkání a neformální výměna studijních zkušeností se spolužáky z jiných středisek. Do Plzně zavítali posluchači z KS Bělá nad Radbuzou, Běšiny, Borovany, Katovice, Nýrsko, Plánice, Stanětice, Strakonice a KS Strážov.

V odpoledním programu studenti navštívili komentovanou prohlídku Loosových interiérů (byt Dr. Vogla a byt manželů Krausových). Jiní shlédli Dobové rozhlasové muzeum v budově Českého rozhlasu, kde byli seznámeni s vysílací a záznamovou technikou, s vývojem nosičů zvuku a rozhlasovými přijímači. Konec celého dne završili prohlídkou pivovaru Plzeňský prazdroj, která obsahovala degustaci nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell.

Fotogalerie
Autor: Ivona Krausová Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 16.06.2015 11:06




5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka