Bikeři na Špičáku zvládnou skoky do nafukovacího doskočiště

Druhý zářijový víkend bude v největším sportovním horském areálu Plzeňského kraje k vidění zajímavá sportovní podívaná. V sobotu 9. září změří úplně poprvé v rámci závodního klání své umění bikeři při soutěži Best trik contest.

Jarní servisní akce AUTO CB

Start je v 18 hodin v prostoru nad novou restaurací U Lanovky. Pořadatelé ze Ski&Bike Špičák očekávají účast několika desítek bikerů, kteří předvedou akrobatické skoky s dopadem do nafukovacího doskočiště. Nového „zlatého pětivrutu“ se asi tentokrát nedočkáme, ale i tak slibuje tato závodní premiéra na Špičáku divácky atraktivní podívanou.       

V sobotu úvodními dvěma a den na to se zbylými čtyřmi erzetami bude Ski&Bike Špičák hlavním centrem předposledního závodu T-Mobile České Enduro Serie. 2023. Její letošní pátý podnik se v Bikeparku Špičák a jeho okolí jede jako NOVA SPORT Enduro Race Špičák. Na startu by měla být kompletní česká špička včetně favoritů na přední umístění, o nichž se definitivně rozhodne ke konci září v posledním závodě v Koutech. Kromě českých jezdců a jezdkyň se tady představí i řada zahraničních cyklistů především z Německa, Rakouska a Slovenska. Celkový počet startujících bude znám těsně před závodem.

V průběžném pořadí elitní mužské kategorie jsou zatím po čtyřech závodech série včele staří známí z předchozích let - Přemek Techjman (1.) Antonín Král (2.) a Jakub Říha (3.). Mezi ženami pak průběžně vede Simona Kuchyňková, před Dominikou Adamcovou a Barborou Vojta. Celkem se bude v okolí Špičáku závodit ve třech hlavních kategoriích dospělých: Race, Hobby a na elektrokolech (E-Enduro). Do Hobby závodů patří i juniorské a dětské kategorie (Newbie 13 - 14 let, Rookie 11 - 12 let, Grom 6 - 10 let).  

„My jsme hrozně rádi za to, že náš špičácký závod série umožňuje závodit i dětem. Byť se některé erzety podívají i do našeho bikeparku nejde o žádné extrémy. Každoročně v enduru nabízíme co možná nejzábavnější a různorodé rychlostní zkoušky, většinou po lesních pěšinách a hrabance,“ říká Jan Kasík ze spolupořádajícího areálu Ski&Bike Špičák. Hlavním pořadatelem je stejně jako v předchozích ročnících společnost Kolo pro život, Petr Čech sport a.s.

Trať špičáckého endura každoročně měří i s přejezdy zhruba 30 kilometrů. Samotné rychlostní zkoušky z toho tvoří cca třetinu. Bikeři postupně letos vystoupají dvakrát na vrcholy Pancíře a letos premiérově dokonce třikrát na Špičák (tam jim výjezd usnadní lanovka).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lanovka na vrchol Špičáku bude otevřena o tomto víkendu i pro veřejnost. V neděli 10. 9. bude ale zcela uzavřen bikepark.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka