CUPRA Born je připravena na Austrálii

Předprodej modelu Cupra Born v Austrálii bude zahájen v prosinci, ale již nyní tento 100% elektromobil brázdí nekonečné silnice u protinožců.

Cílená propagace v Plzni

Tato země se vyznačuje velmi specifickými podmínkami jak z hlediska teplot, tak infrastruktury. Inženýři značky CUPRA proto podrobili model Born náročným testům, aby si ověřili, že i tento elektromobil uspokojí požadavky nového trhu. Celkem ujeli více než 22 000 kilometrů a zaznamenali tisíce dat. CUPRA Born přitom potvrdila, že je připravena dobýt Austrálii.

Oceloví obři. Mezi nejikoničtější stavební dominanty Sydney patří bezpochyby proslulá operní budova, ale také most nad přístavem. „Sydney Harbour Bridge“ má masivní ocelovou konstrukci o délce jeden kilometr a výšce 134 metrů.

„Tento most je v Austrálii vynikajícím místem pro testování. V této zemi je vzhledem k její charakteristice několik velmi dlouhých mostů obklopených velkými ocelovými strukturami a také mnoho dlouhých tunelů. Chtěli jsme si ověřit, že asistenční systémy budou řádně fungovat i v těchto tunelech, což se potvrdilo,“ říká vedoucí inženýr v oddělení globalizace Jairo Hernández.

Ze Sydney do Canberry po nekonečných silnicích. Austrálie je s plochou více než 7,7 milionu km2 šestou největší zemí na světě. Snadno se zde tedy ocitnete v situacích, kdy musíte po silnici překonávat opravdu velké vzdálenosti. Tým zkušebních techniků ujel s modelem CUPRA Born během různých testů v průběhu roku více než 22 000 kilometrů na silnicích nižších tříd, dálnicích i ve velkoměstech.

„Cílem bylo otestovat v této zemi různé nabíječky a také zajistit, aby u akumulátorové baterie nedocházelo kvůli vysokým australským teplotám k předčasnému stárnutí. Za volantem jsme strávili mnoho hodin, abychom shromáždili dostatek dat, a všechno běželo podle plánu,“ vysvětlil Hernández.

Pro každého něco nového. Na inženýry značky CUPRA čekaly při první jízdě modelu CUPRA Born po nejvýznamnějších australských městech a dlouhých silnicích samozřejmě také neobvyklé zážitky.

„Jsou tam dálnice, které mají vyhrazené jízdní pruhy pro cyklisty, a zvláštní jsou také dopravní značky upozorňující na přebíhající zvířata, která tady v Evropě normálně nevídáme, například klokany nebo koaly,“ říká Jairo.
Členové zkušebního týmu nebyli ovšem jediní, kdo byl překvapený: „CUPRA Born přitahovala velkou pozornost a při setkáních během zastávek kvůli nabíjení se nás ostatní řidiči na náš vůz ptali, zajímal je především jeho design a okouzlující modrá barva.“

Born je po všech stránkách připraven. Pomocí kamer na různých místech vozu a záznamového zařízení pro uložení veškerých informací byly shromážděny tisíce dat. Inženýři po jejich analýze potvrdili, že CUPRA Born je připravena dobýt Austrálii. V prosinci bude u protinožců zahájen předprodej modelu CUPRA Born, který tak rozšíří nabídku v Austrálii již prodávaných modelů CUPRA Formentor, CUPRA Ateca a CUPRA Leon.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka