Deset zemí během jediného dne – Kino Beseda zve na festival Kolem světa

V sobotu 4. listopadu se bude na velkém plátně Kina Beseda cestovat kolem světa. Cestovatelský festival se stejným názvem už tradičně vezme diváky na místa, kam se většina z nás dostane jen prstem na mapě.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tentokrát se na celkem šesti projekcích a přednáškách podívají třeba do Pákistánu, Patagonie, Angoly, Papuy Nové Guineje a nebo až na Velikonoční ostrov. Podávat se bude cizokrajné jídlo a chybět nebudou ani tradiční výrobky z cest. Celodenní vstupenky na festival jsou už v prodeji.

Ty nejzajímavější zážitky z expedic, ale i pohled do života domorodých obyvatel nebo místních kuchyní – to vše nabídnou komentované projekce a přednášky fotografů a cestovatelů na festivalu Kolem světa. Cestovatelský svátek ovládne Kino Beseda v sobotu 4. listopadu od 13 hodin. 

Nejprve se vydáme do vysokých hor i úrodných nížin Pákistánu, podíváme se pod pokličku zdejší kultury a nahlédneme do života běžných lidí. Argentinu poznáme úplně jinak, než jak se píše v průvodcích. Zemi, která balancuje na hraně nekonečných oslav a finančního bankrotu, nám ukáže opravdový znalec, co ji nejprve celou procestoval, pak v ní žil a s jednou Argentinkou se oženil. Divokou přírodu i bizarní scenérie Patagonie s tyrkysovými jezery, dokonale tvarovanými horskými štíty, bílo-modro-zelenými ledovci a stády pasoucích se lam ve stepích vystřídá tajemný a mystický Velikonoční ostrov, nejodlehlejší místo na Zemi. Z opačného konce světa se vrátíme zpátky do Evropy, podíváme se však někam, kde to možná neznáme. Jedlíci na cestách nás zavedou nejen do restaurací a stánků s občerstvením za typickými jídly Maďarska, Německa, Polska a Holandska. Jak často se nám naskytne příležitost cestovat v zemi, kde na turistu nenarazíme? Angola je neprobádaná, plná nádherných míst a dechberoucích výhledů i lidí, kteří nic nemají, ale i tak by se rozdali. O jejím nevyužitém potenciálu bude další přednáška. A na závěr nás čeká cestovatelský sen, návštěva domorodých etnik ostrovního státu Papua Nová Guinea. Žije tu přes 800 kmenů, z nichž každý mluví jiným jazykem. Dříve praktikovali kanibalismus a některé dodnes mumifikují zemřelé. Žijí tu krokodýlí muži i lidé v maskách a na jejich festivalech zažijeme miliony barev.

Nahlédnutí do dalekých krajů doplní i ochutnávka exotického jídla v předsálí Kina Beseda, kde se budou prodávat také tradiční dovezené výrobky. 

Na festival Kolem světa lze zakoupit zvýhodněnou celodenní vstupenku. Na jednotlivé přednášky se budou vstupenky prodávat až v den konání festivalu od 12:30.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka