Divadlo Alfa otevře od června, divákům nabídne tři inscenace

Plzeňské Divadlo ALFA se chystá od června po necelých třech měsících koronavirové pauzy opět otevřít své brány.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňská loutková scéna připravuje na poslední měsíc sezóny kolem dvaceti představení. Pro malé i velké diváky uvede reprízy inscenace Pozor, Zorro! z prosince 2019, uskuteční se odložená premiéra příběhu pro nejmenší děti Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák? a připravena je také zbrusu nová premiéra loutkářské klasiky Jenovéfa režiséra Tomáše Dvořáka.

„Představení budou určena pro veřejnost i pro školáky. Zdaleka ne všechny školy budou moci v červnu do divadla vyrazit a zdaleka ne všechny děti budou chodit v červnu do školy. Připravili jsme tedy představení zejména pro děti a rodiče, kteří by rádi po dlouhé pauze vyrazili do divadla, i pro všechny školní a dětské skupiny, které si chtějí zpestřit červnový program," řekl ředitel Divadla ALFA Jakub Hora.

Hrát se bude samozřejmě v souladu s platnými hygienickými nařízeními a omezeními. Alfa uvede jen menší loutková představení pro 20 - 40 diváků. Divadlo je pravidelně dezinfikováno, herci budou hrát se zakrytým obličejem či za dekorací. „Naštěstí loutkové divadlo využívá i nonverbální sdělení a za herce hovoří loutky. Herci tedy mohou hrát s rouškou, aniž by představení nějak změnili," dodal Jakub Hora. „Pravděpodobně provedeme i preventivní testování, abychom vyloučili onemocnění covid-19 u herců a personálu, kteří budou v kontaktu s diváky. V divadle ani v jeho okolí se infekce neobjevila, jsme tedy celkem klidní a v bezpečí."

V prvním červnovém týdnu si mohou nejmenší diváci užít novou pohádku Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!, kterou Alfa nazkoušela v polovině března, její premiéru už ale nestačila uvést. Alfa se poprvé ve své historii pustila ve spolupráci s ostravskými tvůrci Hanou a Tomášem Volkmerovými do tvorby pro nejmenší děti od dvou let. Inscenace vypráví nádherný příběh přátelství chlapce a tučňáka, který se najednou objeví u dveří. Představení se hraje vždy od 10 hodin dopoledne.

Druhý červnový týden uvede Alfa zbrusu novou premiéru Jenovéfa v režii Tomáše Dvořáka. Představení navazuje na geniální hity Alfy Don Šajn a Johanes Doktor Faust. Opět půjde o unikátní a dřevně loutkářské zpracování staré hry lidových loutkářů. A jak je v případě Alfy jasné, představení bude nabité jedinečným humorem a nadsázkou. „Narozdíl od běžného provozu, kdy uvádíme velkou páteční premiéru, tentokrát připravíme na každý den v týdnu jednu menší premiéru pro 40 diváků, tedy premiéry pondělí až pátek," vysvětlil Jakub Hora. Dále budou pokračovat i dopolední představení pro veřejnost."

Třetí červnový týden zahraje Alfa každý den dopoledne svůj poslední hit, slavnou mexickou legendu v loutkovém podání Pozor, Zorro!, která měla premiéru v prosinci.

V závěrečném červnovém týdnu se vrátí do Alfy představení pro nejmenší Ťuk, ťuk, ťuk. Tučňák?!

Lístky na představení lze zakoupit v předprodeji Alfy na portále Plzeňské vstupenky, prostřednictvím www.divadloalfa.cz  nebo v pokladně divadla. Návštěvníci by měli mít roušky, tomu, kdo ji mít nebude, poskytne divadlo roušku u vchodu. „Roušky jsme hodně šili v březnu a dubnu pro seniory a lidi z Plzně, ty zbývající teď můžeme použít pro naše diváky," řekl Jakub Hora.

V červnu se měl uskutečnit festival loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň, protože se ale jedná o mezinárodní festival s bohatou účastí zahraničních umělců, byl 34. ročník z důvodu pandemie přesunut na říjen 2020. Nový termín soutěžní přehlídky českých a slovenských profesionálních souborů je stanoven na 14. – 18. října 2020 a centrem dění zůstává pořádající Divadlo ALFA.

Divadlo ALFA v květnu i v červnu pokračuje ve vystoupeních pro domovy seniorů na Plzeňsku.

Stále také vysílá a doplňuje nové pořady a programy na YouTube kanále ALFA zírá.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka