Jak má vypadat zadání pro vývoj vaší vysněné mobilní nebo webové aplikace?

Obecný popis vaší vysněné aplikace vývojář ocení, ale jen při první schůzce u kafe, aby věděl, o co se vůbec bude jednat.

Cílená propagace v Plzni

K tomu, aby mohl nastat samotný vývoj mobilní aplikace či webové aplikace, už musíte jít poněkud hlouběji. Černé na bílém byste měli svému developerovi předložit co nejvíce informací o svých požadavcích na vzhled i funkčnost aplikace. Poradíme vám, jak správně takovou zadávací dokumentaci připravit.

Postup při tvorbě zadání pro vývoj mobilní nebo webové aplikace

Není potřeba sepisovat dlouhé elaboráty, svému vývojáři byste ale měli předat co nejvíce informací, které se mu budou při práci hodit.

  1. Čím se zabývá vaše společnost

  2. Komu bude aplikace určena, jaký typ potřebujete a co je jejím cílem

  3. Jakou strukturu, vzhled a funkcionality by měla aplikace mít

  4. Jaká je vaše marketingová strategie

  5. Kdo bude s vývojáři komunikovat a jaký bude průběh a způsob spolupráce

  6. Kdypotřebujete aplikaci spustit

  7. Jakou formou budete aplikaci monetizovat (pokud nepůjde pouze o interní aplikaci)

Konkrétní termín (byť jen odhadovaný) je pro vytvoření prvního prototypu mobilní aplikace nebo vývoj webové aplikace nezbytný. Ke stanovení data odevzdání práce (či několika dat pro vypracování jednotlivých celků aplikace – iterací) byste ale měli v ideálním případě dojít spolu s vývojářem, protože je to především on, kdo ví, kolik času mu jednotlivé kroky obvykle zaberou. Jen tak dosáhnete komfortní spolupráce pro obě strany. To platí samozřejmě také pro stanovení ceny.

Nezapomínejte ale na to, že pořád se jedná o odhad, který závisí na vašich požadavcích!

Musíte si navzájem „sednout“ – jak vybrat vhodného vývojáře aplikace

Příprava dokumentace je jedna věc, neméně důležitý je však také výběr vývojáře nebo vývojářského týmu, s nímž budete trávit hodně času a nalézat kompromisy. Měli byste si tedy takzvaně padnout do oka nejen na základě toho, co navzájem nabízíte (zkušenosti/odměna), ale také lidsky. Jen tak hravě vyřešíte všechny překážky, které se mohou při vývoji aplikace objevit.

Průzkum trhu a další nezbytné kroky

Jakmile máte v ruce první iteraci, která se bude pouštět do vývoje, je vhodné provést podrobnější průzkum trhu včetně uživatelského testování webové nebo mobilní aplikace. Zjištěné poznatky následně analyzovat a změny předat vývojářům, kteří je zapracují.

Vývoj mobilní aplikace, stejně tak jako vývoj webové aplikace, vyžaduje delší přípravu. Nicméně pokud svému vývojovému týmu předáte maximum informací ve srozumitelné podobě, je velká šance, že tím ušetříte mnoho času i peněz.

Hledáte vývojáře pro svou aplikaci? Spolupracujte s Think Easy!

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.08.2021 12:01



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka