LEXUS pokračuje v propojení s uměním

Lexus zahájil partnerskou spolupráci s renomovaným Institutem moderního umění ICA Miami a uznávanou výtvarnicí a architektkou Suchi Reddyovou, zakladatelkou Reddymade Architecture and Design.

Cílená propagace v Plzni

Představení společného projektu proběhne v rámci přehlídky Miami Art & Design Week.

Letošní dílo značky Lexus v Miami poukazuje na model Electrified Sport, vozidlo Lexus nové generace, které posouvá hranice technologií i řemeslného umění s důrazem na široký potenciál elektrifikace. Instalace Suchi Reddyové nese název „shaped by air – vytvarováno vzduchem“. Inspirací pro dílo byla snaha značky Lexus o lidsky zaměřený, uhlíkově neutrální a bezchybně vyvedený design. Instalace prezentuje vozidlo zdánlivě utvářené mlžným závojem a světlem, které je současně v plné harmonii s prostředím díky použití materiálů přírodního původu. 

Společný zájem o snižování klimatické stopy

„Institut moderního umění Miami se snaží snižovat klimatickou stopu prostřednictvím zásad pro trvalou udržitelnost. To zahrnuje i uplatňování uhlíkových kompenzací v případě nejdůležitějších výstav a uzavírání partnerské spolupráce s organizacemi, které se propracovávají k uhlíkové neutralitě,“ uvedl Alex Gartenfeld, umělecký ředitel ICA Miami.

Výtvarnice a architektka Suchi Reddyová, původem z indického Čennaí, působí v New Yorku a pyšní se proslulou designovou tvorbou, které se dostalo celosvětového uznání pro její přístup zaměřený na člověka. V roce 2002 založila značku Reddymade s cílem věnovat se hospodářským, společenským, environmentálním a kulturním dopadům designu na uživatele i planetu. Ve své práci se řídí principy neuroestetiky, oboru zaměřeného na to, jak mozek reaguje na design okolního prostředí.

„Dlouhodobé aktivity značky Lexus v oblasti umění, znamenitost řemeslného zpracování a zejména jejich zasvěcení řemeslným mistrům Takumi mne vždy velkou měrou inspirovalo,“ uvedla Suchi Reddyová ve svém prohlášení. „Jejich environmentální poslání prostřednictvím elektrifikace vozového parku odráží odpovědný přístup, a jsem tak poctěna, že letos mohu tento étos vyjádřit v našem souboru pro ICA Miami během přehlídky Art and Design Week. Naše spolupráce rozostří hranice mezi uměním a designem a naváže na jejich tradici neustálého prosazování těch nejlepších nápadů.“

V rámci přehlídky Miami Art & Design bude Lexus dále prezentovat svoji řadu Lexus Art: program zasvěcených diskusí a jednání ‚Art and Innovation talks with Whitewall‘ za účasti ambasadorů značky Lexus a čelních představitelů světa umění a designu, letos pořádaný již sedmým rokem. Doplňující informace budou zveřejněny během listopadu.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.11.2022 09:40




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka