Matěj Beran přestupuje do Pardubic

Dvaadvacetiletý útočník Matěj Beran, který si v pátek proti Pardubicím připsal svojí premiérovou trefu v Tipsport extralize, odchází před koncem přestupního období právě do Pardubic. Beran po návratu z juniorských soutěží v Kanadě nastupoval v Plzni a v druholigových Klatovech.

Cílená propagace v Plzni

Matěj Beran v mládežnických týmech působil v Plzni a posléze v Karlových Varech, odkud se vydal zkusit štěstí do zámořských juniorských soutěží. Po návratu do Česka naskočil do zápasů Tipsport extraligy za Plzeň, ale také i v nižších soutěžích za týmy Havlíčkova Brodu a Klatov. V extralize zvládl odehrát doposud 42 utkání s bilancí jedné branky a jedné asistence.

„V pátek se přijeli podívat zástupci Pardubic na náš zápas, ale byli tam zástupci i několika dalších týmů, kteří sledovali Matěje. My jsme tuto variantu zvažovali delší dobu a nějaké náznaky tam byly. Dnes se Pardubice rozhodly, že by do toho chtěly jít a my jsme po určitém zvažování s tímhle obchodem souhlasili. Vždy bereme pro a proti, a tady bylo těch pro více a přijali jsme nabídku Pardubic. Matěj odchází na přestup, takže částka tohoto obchodu se odvíjí podle tabulek,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.02.2016 12:42



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka