Moderní metody výroby triček s potiskem

Než si objednáte tričko s potiskem, možná budete chtít vědět, kterou metodu tisku mohou výrobci použít. Přestože jsou termální tisk a sítotisk v současné době dvěma nejběžnějšími a nejoblíbenějšími metodami, využívají se také další nové metody.

Cílená propagace v Plzni

Sítotisk

U profesionálů je to nejčastější způsob potisku triček. Pořídíte je například na trickovy.cz. Aby tato metoda fungovala, budete potřebovat šablonu a nylonové pletivo. Metoda sítotisku je ideální pro tisk vysoce kvalitních designů triček, protože zaručuje dokonalou replikaci designu. Metody sítotisku dávají tričku jedinečný, roztomilý a působivý vzhled, který milují zákazníci. Sítotisk se používá na potisk většího množství triček či jiných kousků oblečení.

Transferový tisk

Technika tisku, která sestává z tepelného svařování dříve vybrané grafiky potažené lepidlem na vybraný materiál. Výkresy se používají pomocí šablon nebo zařízení pro hromadnou duplikaci. Termální přenos je poměrně jednoduchý způsob, jak připravit potisk na textil, který vám umožní vytvořit malý počet kopií a plné pokrytí barev. Tisky vytvořené touto technikou se vyznačují vysokou fotografickou kvalitou a vysokou životností. Termální tisk je nákladově efektivní pro střední až velké objemy a často se používá v reklamním průmyslu. Tento typ metody se používá, když je sítový tisk nemožný kvůli tvaru předmětu (např. Čepice) nebo když má materiál silnou strukturu. Navzdory mnoha výhodám jsou výtisky získané technikou tepelného přenosu poměrně nestabilní a snadno se poškodí, například během praní nebo po zvětrávání.

Sublimace

Sublimace barviva funguje dobře na lehkých typech triček nebo tkaninách. Abyste dosáhli nejlepších výsledků v této metodě, musíte mít hluboké znalosti o sublimaci barviv. Sublimace barviva je ideální pro tisk polyesterových krémových tkanin. Používá se speciální typ barviva, které je tekuté. Kapalina vyschne, když se setká s polyesterovou tkaninou. Když dobře zaschne, ztuhne na tkanině, pak můžete použít teplo a tlak, aby došlo k sublimaci. Sublimace barviva je vynikající pro tisk polyesterových triček s minimálními trvalými vzory. Tričko provedené sublimací je odolné.

Flex

Nejodolnější metoda vytváření potisku, která sestává z plotru nebo laserového řezání vzoru z fólie potažené lepidlem, a následného svařování do materiálu pomocí termotisku. Flex nevyžaduje přípravu matrice. Tato technika umožňuje vytvářet reflexní, metalické a velmi hladké výtisky a také dosáhnout tuhosti. Nejčastěji se používá k ozdobení výtisků nebo k přizpůsobení oděvů. Je to výhodné řešení i při nízkých nákladech, nevznikají žádné další náklady na přípravu a umožňuje tisk fotografií.

Výšivka

Technika zdobení tkanin stehy vyrobenými jehlou a nití. Počítačová výšivka je skvělý způsob, jak trvale označit oblečení (včetně reklamy), tašky a další textilie. Dodává textilním výrobkům elegantní vzhled a díky velkým technickým možnostem a širokému výběru barev (max. 16) umožňuje vytvářet jakékoli vzory. Kromě toho má velmi vysokou odolnost proti praní.



Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka