Mouřenec zve na komentované prohlídky a chystá Dušičky

Komentované prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci u Annína jsou každou sobotu od 11 hodin. Prohlídky se může najednou zúčastnit 19 osob.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kapacita byla zatím dostatečná. Je možné si místo také dopředu rezervovat na tel. 731692703 (prosíme o SMS, odesílá se potvrzení). V případě většího zájmu je možné uspořádat ještě jednu prohlídku ihned po skončení té první.

Organizátoři zvou také na noční, resp. večerní prohlídky kaple s hrobkou sklářů v Anníně a následně i kostela s kostnicí Mouřenec. Čas posouvají směrem zpět podle čím dál kratšího dne. Další takové prohlídky budou v sobotu 23. října. Kaple bude přístupná od 18 hodin, Mouřenec od 19 hodin. Jedná se o prohlídky při svíčkách s komentářem. Opět je možné si místo dopředu zamluvit na tel. 731692703 (i v tomto případě preferují SMS, odesílají potvrzení).

 V sobotu 23. října od 12 hodin se mohou zájemci připojit k podzimní brigádě. "Budeme čistit okolí kostela od křovisek a pustíme se i do dalších činností na hřbitově nebo v kostele. Vážní zájemci nechť dají vědět na tel. 731692703. Rukavice, příp. hrábě s sebou. Doporučujeme pracovní a teplý oděv. Svačinu a teplé nápoje zajistí spolek Přátelé Mouřence," zve za spolek Přátelé Mouřence Lukáš Milota.

 S ohledem na epidemický vývoj se těžko plánuje. "Přesto ale můžeme říct, že Mouřenecké Dušičky se vzpomínkou na všechny mouřenecké a jiné zemřelé plánujeme na úterý 2. listopadu. Pobožnost od 18:30 h povede P. Jenda Kulhánek. Na varhany setkání doprovodí paní Mirka Hosnedlová. Součástí bude jako každý rok obchůzka hřbitova se zastávkou v kostnici a rozsvícení svíček na co největším množství hrobů," dodává Milota.

S určitou mírou nejistoty plánují organizátoři cca v polovině listopadu Sametový Mouřenec a následně adventní a vánoční akce. Pokud to bude možné, oblíbený Žihelský sbor přivítají letos na Mouřenci v neděli 19. prosince od 14 hodin.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.10.2021 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka