Mouřenec zve na komentované prohlídky a chystá Dušičky

Komentované prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci u Annína jsou každou sobotu od 11 hodin. Prohlídky se může najednou zúčastnit 19 osob.

Cílená propagace v Plzni

Kapacita byla zatím dostatečná. Je možné si místo také dopředu rezervovat na tel. 731692703 (prosíme o SMS, odesílá se potvrzení). V případě většího zájmu je možné uspořádat ještě jednu prohlídku ihned po skončení té první.

Organizátoři zvou také na noční, resp. večerní prohlídky kaple s hrobkou sklářů v Anníně a následně i kostela s kostnicí Mouřenec. Čas posouvají směrem zpět podle čím dál kratšího dne. Další takové prohlídky budou v sobotu 23. října. Kaple bude přístupná od 18 hodin, Mouřenec od 19 hodin. Jedná se o prohlídky při svíčkách s komentářem. Opět je možné si místo dopředu zamluvit na tel. 731692703 (i v tomto případě preferují SMS, odesílají potvrzení).

 V sobotu 23. října od 12 hodin se mohou zájemci připojit k podzimní brigádě. "Budeme čistit okolí kostela od křovisek a pustíme se i do dalších činností na hřbitově nebo v kostele. Vážní zájemci nechť dají vědět na tel. 731692703. Rukavice, příp. hrábě s sebou. Doporučujeme pracovní a teplý oděv. Svačinu a teplé nápoje zajistí spolek Přátelé Mouřence," zve za spolek Přátelé Mouřence Lukáš Milota.

 S ohledem na epidemický vývoj se těžko plánuje. "Přesto ale můžeme říct, že Mouřenecké Dušičky se vzpomínkou na všechny mouřenecké a jiné zemřelé plánujeme na úterý 2. listopadu. Pobožnost od 18:30 h povede P. Jenda Kulhánek. Na varhany setkání doprovodí paní Mirka Hosnedlová. Součástí bude jako každý rok obchůzka hřbitova se zastávkou v kostnici a rozsvícení svíček na co největším množství hrobů," dodává Milota.

S určitou mírou nejistoty plánují organizátoři cca v polovině listopadu Sametový Mouřenec a následně adventní a vánoční akce. Pokud to bude možné, oblíbený Žihelský sbor přivítají letos na Mouřenci v neděli 19. prosince od 14 hodin.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.10.2021 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka