Návštěvnická centra na Šumavě jsou uzavřená, mnohá parkoviště také

Česká republika se stále nachází v nouzovém stavu, v rámci kterého se může cestovat pouze velmi omezeně, například do zaměstnání nebo na nákupy či k doktorovi.

Jarní servisní akce AUTO CB

"I tak ale v uplynulém víkendu navštívily Národní park tisíce návštěvníků a předpokládáme, že i přes pokračující restrikce tomu nebude jinak ani o nadcházejícím prodlouženém velikonočním víkendu," říká mluvčí NP Šumava Jan Dvořák. A proto jen připomíná, že veškerá informační a návštěvnická centra Národního parku Šumava jsou uzavřena.

Uzavřeny jsou i výběhy s vlky, jeleny i rysy. Mimo provoz je také veškerá návštěvnická infrastruktura v obcích NP Šumava.

Naopak strážci Národního parku Šumava jsou neustále v terénu." V tomto ohledu připomínáme, že na území NP Šumava je možné parkovat pouze na vyhrazených parkovištích a parkovacích plochách (mnohá parkoviště jsou uzavřena). Parkováním mimo tyto vyhrazené plochy se řidiči vystavují pokutě ve výši až několika tisíc korun. A samozřejmě stále platí to, že vstup do klidových území NP (v terénu značeno jako 1. zóna) mimo vyhrazené stezky, je zakázán," vypočítává Dvořák. Za NP Šumava žádáme občany, aby dbali vydaných nařízení Vlády ČR v rámci nouzového stavu a nezvyšovali svým cestováním riziko nákazy novým typem koronaviru Covid-19.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka