Nová Mazda MX-30 R-EV

Nová Mazda MX-30 R-EV se nepodobá žádnému jinému plug-in hybridu a nabízí zážitek z jízdy na elektřinu na všech vašich cestách.

Cílená propagace v Plzni

Díky jedinečnému rotačnímu motoru Mazda si užijete výhod elektromobilu bez nutnosti hledat na delších výletech nabíjecí stanice. Prozkoumejte detaily ztělesňující náš přístup k návrhu vozů zaměřený na člověka a užijte si pohodlný, radostný požitek z jízdy. Ten se vyznačuje vysoce kvalitními materiály, naším japonským odkazem a vášní, kterou mistři designu společnosti Mazda vkládají do každého našeho jedinečného vozu.

Mazda MX-30 R-EV nabízí interpretaci naší designové filozofie v duchu koncepce „Human Modern“, díky čemuž naprosto vyčnívá z davu a splňuje potřeby moderního řidiče. Tomuto vozu vdechují život pečlivě stanovené proporce a vzrušující prvky, jako například nekonvenční freestylové dveře a kabina zaměřená na řidiče. Výsledkem je jedinečný crossover zrozený v Japonsku.

Mazda MX-30 R-EV je k dispozici v různých úrovních výbavy, včetně exkluzivní „Edition R“, jež oslavuje návrat rotačního motoru Mazda. Každá úroveň výbavy nabízí kromě dodatečných doplňků pro bezpečnost a zábavu také vlastní unikátní vzhled a designové detaily. Vychutnejte si svižné ovládání s 18” litými disky kol Silver Metallic, inovativní LED světlomety a pokročilou bezpečnost i-Activsense, včetně protikolizního systému SBS se sledováním dopravy při odbočování.

Společnost Mazda vylepšuje rotační motor již déle než 50 let. Díky tomu vytvořila ideální, benzínem poháněný motor, jenž udržuje elektrický náboj vozu výlučně poháněného elektromotorem. Spojuje v sobě výhody nízké hmotnosti a téměř nulových vibrací, a jelikož nepohání kola přímo, může vždy běžet v ideálním rozsahu zatížení pro optimální úspornost.

Edition R“ oslavuje návrat rotačního motoru. Mazda jako první na světě úspěšně představila dvourotorový rotační motor ve svých vozech. Tento motor je ztělesněním našeho neutuchajícího podnikavého ducha a má v naší historii výsostné postavení. Touto speciální edicí vzdáváme hold legendárnímu motoru Mazda, jenž vyhrál závod 24 hodin Le Mans v roce 1991.

Mazda MX-30 R-EV v Edition R přináší další stylové detaily, které dodají majitelům pocit hrdosti na to, že vlastní vůz osazený rotačním motorem; mezi tyto detaily patří například jemné oranžové prvky v interiéru. Úroveň výbavy také nabízí exteriér v několika odstínech – červená Maroon Rouge na orámované horní části a volitelný paket Premium s veškerým příslušenstvím. Opěrky hlavy sedadel potažených umělou kůží jsou ozdobeny znakem modelu Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV a logem Edice R, které vzdává hold ikonickému tvaru rotorů rotačního motoru. Stylové koberečky se vyznačují oranžovým prošíváním a oranžovými štítky, které vyjadřují energii vytvářenou rotačními motory. Na koberečcích u řidiče a spolujezdce je také další chromovaný znak s logem vozu Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV. Pouzdro klíče Edition R rovněž vzdává hold rotačnímu motoru díky logu Edice R a tvarovaným bokům s lesklou povrchovou úpravou. Přední a zadní panel jsou navíc zkoseny pod stejným úhlem jako boky rotorů motoru.

Mazda MX-30 R-EV je plug-in hybrid (PHEV) jako žádný jiný. Kola jsou poháněna výhradně elektromotory, jako je tomu u akumulátorových elektromobilů (BEV). Na rozdíl od ostatních PHEV vozů však zážehový motor nepohání kola přímo, ale působí jako generátor pro dobíjení akumulátoru. Díky tomu si vychutnáte nepřetržitý elektrický pohon, ať už pojedete kamkoli. Dojezd 85 km čistě na elektřinu je více než dostatečný pro průměrné každodenní cestování.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka