Plzeňská Porta se blíží, zahraje Pavlína Jíšová i Slávek Janoušek

1. dubna 2015 byl zahájen předprodej vstupenek na známý hudební festival Porta, a to jeho západočeské kolo. To proběhne 25. dubna 2015 v sále Saloonu Roudná za účasti mnoha slavných osobností.

Cílená propagace v Plzni

Večerní koncert hvězd bude patřit například Pavlíně Jíšové či Slávkovi Janouškovi. Předprodej zajišťuje Liman Sport a Hudební nástroje Houdek.

Plzeň bývala hostitelem největšího trampského, country a folkového festivalu a z celé republiky se kdysi sjížděly desetitisíce návštěvníků. Poslední čtyři roky se v Plzni koná Porta znovu, a to v podobě Západočeského oblastního kola. K festivalu patří celodenní soutěž kapel a jednotlivců a večerní pestrý program plný známých jmen. Letos v dubnu se můžeme těšit na Pavlínu Jíšovou a Adélu Jonášovou, Slávka Janouška, Stráníky či Reného Souška. 

Soutěžní festival proběhne rovněž 25. dubna 2015 v sále Saloonu Roudná. Soutěž bude od 11:00 zhruba do 18:00. „Přihlášeno je již 15 kapel, maximální kapacita soutěže je 20 kapel. Uzávěrka bude vyhlášena po naplnění 20 přihlášených,“ doplňuje pořadatel plzeňského kola Jan Eret.

Soutěžní program je věnovaný všem zájemců, kapelám i písničkářům a ti se mohou stále do soutěže hlásit prostřednictvím přihlášky na adrese www.porta-festival.cz.

V porotě usednou známé a vážené osobnosti plzeňské hudební scény – Bohumil Šedifka Röhrich, Jiří Kříž a Jiří Sláma z vydavatelství Avik. Z větší dálky přijedou Stráníci, kteří jednak doplní porotu a jednak večer vystoupí v rámci nesoutěžní části festivalu.

Večerní program je letos skutečně lákavý – vystoupí Pavlína Jíšová s dcerou Adélou Jonášovou, Slávek Janoušek a Luboš Vondrák, Stráníci a z Ostravy přijede energický a vtipný písničkář René Souček.

Letošní program bude navíc obohacený ještě o nedělní workshopy, kterých se mohou zúčastnit nejen muzikanti, ale i další návštěvníci. Od Slávka Janouška se mohou přiučit textování písní, Jiří Kříž povede workshop hry na kytaru a Petr Vrobel pak zasvětí do tajů hry na mandolínu. Účast na workshopech bude po předchozí registraci zdarma, registrace je možná na emailu porta.plzen@seznam.cz.

Soutěžní festival podpořil Plzeňský kraj, EHMK Plzeň 2015, hudební nástroje Houdek, Liman Sport, rádio Samson a další.

„Věřím, že díky opravdu atraktivnímu večernímu programu a nedělním workshopům bude letošní Porta v Plzni silným zážitkem pro soutěžící i diváky. Stále rostoucí zájem soutěžících tomu nasvědčuje,“ uzavírá Jan Eret.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka