Daikin zaměstnancům od dubna zvýšil mzdy i odměny za odpracované roky

Plzeňská pobočka společnosti Daikin, předního producenta klimatizačních jednotek a tepelných čerpadel, uzavřela se svými zaměstnanci novou kolektivní smlouvu. Od 1. dubna tak došlo k významnému navýšení mezd i odměn za odpracované roky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celkově byl rozpočet na mzdy navýšen o 6,6 %. Reálné navýšení je u každého zaměstnance individuální. Plošně si však polepší minimálně o 2000 korun. 

Daikin se svými zaměstnanci uzavřel novou kolektivní smlouvu, na základě které se od letošního dubna zvýšil rozpočet na mzdy o 6,6 % oproti předchozímu fiskálnímu roku. Reálné navýšení mzdy se u každého zaměstnance skládá ze dvou částí – plošné a individuální. První je stanovena vedením firmy jako garantované navýšení a činí 2 000 korun. Druhá část je určena na základě výkonnosti a přístupu k plnění pracovních úkolů během uplynulého roku daného zaměstnance. 

„Vnímáme současnou ekonomickou situaci, proto jsme na základě nové kolektivní smlouvy zvýšili mzdy všem našim zaměstnancům. Zároveň jsme také o 50 procent navýšili odměny za odpracované roky, protože si vážíme věrnosti a toho, že s námi naši zaměstnanci zůstávají,“ uvádí Jan Voch, správní ředitel společnosti Daikin CZ. 

Ocenění za odpracované roky

Kolektivní smlouva mění také výši odměn za odpracované roky a pravidla u výplaty pololetních bonusů. Odměny za odpracované roky byly zvýšeny o 50 %. Za pět odpracovaných let odmění společnost Daikin své zaměstnance 7 500 body do programu Benefit Plus, za deset odpracovaných let tato odměna nově činí 15 000 bodů a po patnácti letech se mohou zaměstnanci těšit na 22 500 bodů. U dvacátého výročí je nově odměna místo bodů do programu poskytována formou výplaty do mzdy, a to ve výši 30 000 korun. 

U pololetních bonusů, které jsou vypláceny na základě osobního ohodnocení každého zaměstnance, došlo k úpravě umožňující vedoucím lépe zhodnotit výkon svých podřízených. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka